Şekerbank

Mart karı bastırdı! Yollar kapandı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mart karı bastırdı! Yollar kapandı...
Son dakika haberi:Doğu'da mart karı bastırdı. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki dört ilde 87 yerleşim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İstanbul güne kar sürprizi ile uyanırken, Akdeniz'de fırtına uyarısı geldi. Meteoroloji çok sayıda kent için kar ve yağmur alarm verdi.

Tam kış bitti derken yeniden geri döndü. 28 ilde kar alarmı verildi. Doğu Anadolu'da çok sayıda yerle bağlantı kar nedeniyle kapandı. Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 49 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.Dün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı, gece boyunca devam etti. Kar yağışı nedeniyle şehir beyaz örtüyle kaplanırken, güneşin doğuşuyla beraber kartpostallık görüntüler de ortaya çıktı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 24 mahalle ve 25 mezra olmak toplam 49 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı belirtildi. Ulaşıma kapanan mahalle ve mezralarda karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Öte yandan, günler öncesinden uyarı yapan Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirterek, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmininde bulundular. Yağışların Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

HAKKARİ'DE, MUŞ VE BİTLİS'TE KÖY YOLLARI KAPANDI 

Hakkari'de 14 köy ile 30 mezra, Muş'ta 11 köy ve Bitlis'te 4 köy  yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarına  başladığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA KAR SÜRPİRİZİ 

İstanbul'da Sabah erken saatlerde etkili olan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü.  Maltepe Gülsuyu'nda yağan kar vatandaşları şaşırttı. Lapa lapa yağan kara Gülsuyu'nu bir süre beyaza bürüdü.

AKDENİZ'DE FIRTINA 
Meteoroloji Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Antalya'nın Kepez, Aksu, Serik, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş, Isparta'nın Sütçüler ilçelerinde yer yer kuvvetli yağış, Antalya Körfezi'nde fırtına bekleniyor

KUVVETLİ YAĞIŞ ALARMI 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan  açıklamaya göre, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir'de bugün ve yarın  yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı ve hava sıcaklığının azalması nedeniyle meydana gelebilecek  ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli buzlanma ve don gibi  olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.
METEOROLJİ ALARM VERDİ 

Meteorolji, Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Van, Erzurum, Hakkari ve Bitlis'te  kar ve yağmur alarmı verdi. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları dışında tüm yurtta havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Kuzey Ege Kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Hakkari, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.  
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla iç ve batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı 7
  İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 8
  İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 14
  Adana: Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı 18
  Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 7
  Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16
  Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 10
  Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 10
  Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı 3
  Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 12

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilosu 25 bin liraya! Tüm dünyaya satıyor....Önceki Haber

Kilosu 25 bin liraya! Tüm dünyaya satıyo...

İthal Hayvanların Ülkeye Girişlerine Yönelik DüzenlemeSonraki Haber

İthal Hayvanların Ülkeye Girişlerine Yön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar