Şekerbank

Yerli Üretim Patatesler Düzenlenen Törenle Hasat Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli Üretim Patatesler Düzenlenen Törenle Hasat Edildi
Tofidass

Niğde'de Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen tohumlarla yetiştirilen 8 çeşit yerli patates törenle hasat edildi.

Tarla günü etkinlikleri kapsamında Konaklı Kasabası pazar yerinde düzenlenen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM idare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Durali Koçak, TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Çiftlik Kaymakamı Çağlar Partal, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı,  İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri, STK’ların Başkan Ve temsilcileri, Patates üreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak yaptı.

Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Durali Koçak ve TBMM idare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen’in selamlama konuşması yaptığı törende Enstitüde gerçekleştirilen çalışmalar, slayt gösterisi ile katılımcılara tanıtıldı.

Yerli patates çeşitleri olan Fatih, Onaran 2015, Nahita, Nam, Ünlenen, Muratbey, Çağlı ve Leventbey’in tanıtıldığı törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek ise patates tohumunda dışa bağımlılığı sona erdirmenin ve tohum üreten bir ülke durumuna gelmenin ekonomiye sağladığı katkı bakımından çok büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Patates Araştırma Enstitüsünün ıslah çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Vali Yılmaz Şimşek, "Sevinerek ifade etmeliyim ki; Enstitümüz bünyesinde görevli tarım mühendislerimizin yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda 2017 yılı itibarıyla 8 adet milli patates çeşidi ülke tarımına kazandırıldı. Yine her yıl en az 2 yerli çeşit tescile sunulacak şekilde patates ıslah çalışmaları değişik projelerle devam ediyor." dedi.

Gerçekleştirilen törenin ardından Vali Yılmaz ve beraberindeki Protokol Üyeleri, yerli tohumlardan elde edilen patatesin yetiştirildi tarlada hasat yaptılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En İyi Süzme Bal, Petek Bal Ve En İyi Ana Arı Yetiştiriciliği YarışmasıÖnceki Haber

En İyi Süzme Bal, Petek Bal Ve En İyi An...

KKTC'nin Suya Hasret Topraklarını Suyla Bulaştırmak İçin İlk Adım AtıldıSonraki Haber

KKTC'nin Suya Hasret Topraklarını Suyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar