Şekerbank

Yeni Yem Fabrikasının Açılış Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Yem Fabrikasının Açılış Töreni Yapıldı
Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, Çin Firması Tarafından Kurulan Yeni Yem Fabrikasının Açılış Töreni Yapıldı
Tofidass

Merkezi Çin'de olan ve dünyanın birçok ülkesinde tesisleri bulunan New Hope firması, Türkiye yatırımını Adana'da kurmayı tercih etti. Çin Firması Yem Fabrikasını; Avrupa, Asya ve Afrika arasında geçiş noktasında olması, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı, her mevsim üretime uygun iklimi, deniz, kara ve hava ulaşımı merkezlerinin ortasında yer alması nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcıların ilgi odağı olan Adana OSB’de törenle açtı.

Törene Adana Valisi Mustafa BÜYÜK’ün yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Müşaviri Guang Yao ZHU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet SÖĞÜT, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir SÜTÇÜ, Japan Marubeni Firması Yönetim Kurulu Üyesi Okada DAISUKE, New Hope Başkan Yardımcısı Qing Hua MOU ve New Hope Türkiye Yetkilisi Bo ZHAO ile birçok misafir katıldı.

Törende konuşma yapan Adana Valisi Mustafa BÜYÜK, bu tür ulusal boyutlu yatırımların ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sunduğu katkının büyük olduğunu ifade ederek, Çin ve Japon yatırımcılara, ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Saatte 30 ton yem üreten ve ilerleyen dönemde dana ve tavuk eti işleyerek sucuk ve benzeri imalat yapmayı planlayan firmanın Genel Müdürü Bo ZHAO ise açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın birçok ülkesinde yatırımı bulunan önemli bir kurum olduklarını belirtti.

Türkiye'de yatırım yapmadan önce detaylı incelemede bulunduklarını ve incelemeleri sonucunda mısır ve yem bitkilerinin ikinci ürün olarak hasadının yapılabildiği Adana'yı uygun bulduklarını ifade eden ZHAO, "Mısır ve diğer bitkileri, hayvan yemi üretimi için kullanıyoruz. Adana, mısır üretimi konusunda merkez. Mısır da bizim en önemli ham maddelerimizden. Üstelik Adana'nın iklimi, üretim için çok uygun. Konum olarak da Mersin ve İskenderun limanlarının tam ortasında yer alıyor. Adana OSB ise uluslararası karayolu ve tren yolunun üzerinde. Burayı birçok yönden avantajlı bulduk" dedi.

Adana OSB'nin mükemmel bir bölge haline getirildiğini, her türlü altyapı sorununun giderildiğini belirten ZHAO, "Üretim için ne aranıyorsa her şeye kolaylıkla ulaşmak mevcut. Ayrıca burada çok ilgili ve sanayiciye yakınlık gösteren bir yönetim var. Elektrik ve su fiyatları da başka illere göre daha ucuz. Bu yüzden OSB'yi tercih ettik. Burada olmaktan çok mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelasının kesilmesi ve fabrikanın gezilmesi ile tören son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Suni tohumlama' süt verimini artırdıÖnceki Haber

'Suni tohumlama' süt verimini artırdı

Ağaç Altlarından Para Eden, Çam Mantarı TopluyorlarSonraki Haber

Ağaç Altlarından Para Eden, Çam Mantarı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar