Şekerbank

Tarım Makinalarında Marka Şehir Olma Yolunda Konya Paneli…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Makinalarında Marka Şehir Olma Yolunda Konya Paneli…
Konya Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda 22 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen ‘Tarım Makinalarında Marka Şehir Olma Yolunda Konya’ konulu bir panel düzenlendi.
Tofidass

Konya Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda 22 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen ‘Tarım Makinalarında Marka Şehir Olma Yolunda Konya’ konulu bir panel düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi, Teknokent, Selçuk TTO ve TMMOB Konya Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen panele Konya Valisi Muammer Erol, Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali Ergin, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ve ilgili kurumların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tarım ve hayvancılığın başkenti Konya’da tarım makinalarının her yönüyle ele alınıp masaya yatırıldığı panele ilgi büyüktü. Tarım ve sanayi entegrasyonunun konuşulduğu iki oturumlu toplantıya panelist olarak katılan İl Müdürü Seyfettin Baydar; makinasız tarımın mümkün olamayacağını söyledikten sonra, bakanlığın çiftçiye yaptığı desteklemelerin önemine işaret etti. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi üzerinde durdu. Tarım alet ve makinaları ekipman desteklemeleri kapsamında Konya çiftçisine kazandırılan yeni tarım makinaları sayesinde üretimin arttığını söyledi. Anıza direk ekimle sağlanan tasarrufu örnek gösterirken, biçerdöver kontrolleriyle ilgili bir hususa da dikkat çekti. Yapılan kontrollerde 20 yaşın üzerinde çok sayıda biçerdöver bulunduğunu, bunlarda dane kayıp oranının yüzde beş seviyesinde olduğunu, Konya’da bir yılda yüzde beşlik dane kaybının ekonomik değerinin tüm tarım makinalarına yapılan destekten daha fazla olduğunun altını çizdi. Bu örnekle tarım makinalarında yenileşmenin önemini ortaya koyarken, ithal ettiğimiz bu tür makinaları bizim sanayicinin de üretmesi, geliştirmesi temennisini iletti.

Panelin sonunda, İl Müdürü ve diğer panelistlere birer plaket takdim edilerek teşekkür edildi…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2015 Yılı 1. Dönem Buzağı ve Besilik Materyal Buzağı DesteklemeleriÖnceki Haber

2015 Yılı 1. Dönem Buzağı ve Besilik Mat...

Buğdayda Klorofil Ölçümlerine Göre GübrelemeSonraki Haber

Buğdayda Klorofil Ölçümlerine Göre Gübre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar