Şekerbank

Kadın Girişimciler Güneş Enerjili Sera Kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Girişimciler Güneş Enerjili Sera Kurdu
Tofidass

Turizm potansiyelinin yanı sıra önemli bir tarım kenti olan Beypazarı'nda Ankara'da ilk olma özelliği taşıyan güneş enerjili sera projesi tamamlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında "Kadın Çiftçiler Yeşil Üretimle Domates Üretiyor, Hayatları Değişiyor" adlı projeyle Yoğunpelit Köyü'nde yapılan serada on kadın çiftçi domates üretimi yaparak aile bütçelerine katkı sağlayacak.

Yılda üç dönem ürün elde edilmesinin planlandığı serada ilk ürün için çalışmalara başlanırken Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz da serada incelemelerde bulundu. Beypazarı'nda çeşitli ziyaretler de gerçekleştiren İl Müdürü Bülent Korkmaz'a İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gümüş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nafiye Çavuş, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Kadri Biçici, Beypazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş de eşlik etti.

Beypazarı temaslarına ilk olarak Yoğunpelit Köyü ziyaretiyle başlayan İl Müdürü Bülent Korkmaz, köy kahvesinde Muhtar Hüseyin Köksal ve köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra, köyde Bakanlığın destekleriyle on girişimci kadın çiftçi için yaptırılan güneş enerjili serada incelemelerde bulundu. Artık kadın girişimcilerin kırsalda kendi işini kurduğunu, devletin de buna destek verdiğini kaydeden İl Müdürü Korkmaz, "Buraya 2,5 dekar alana çok güzel bir güneş enerjili bir sera kuruldu. Ankara'da ilk olma özelliği taşıyan bu projenin girişimci kadınlarımıza örnek olmasını istiyoruz. Bu havza toprak yapısı ve iklim şartları dolayısıyla bir sera bölgesi olmaya aday bir bölgedir. Biz de İl ve İlçe Müdürlüğü olarak her zaman destek olacağız" dedi. Yoğunpelit Köyü Muhtarı Hüseyin Köksal da seranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek projede başarı elde etmeyi ve serayı daha da genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

İl Müdürü Bülent Korkmaz, seradaki incelemelerinin ardından Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci'yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Birkaç ay önce Beypazarı Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Kadir Ekinci, göreve başlamadan önce daha çok bir turizm şehri olarak bildiği Beypazarı'nda göreve başladıktan sonra ilçedeki tarımsal potansiyelin farkına vardığını belirterek, ilçede tarımı daha da geliştirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığına geçen İl Müdürü Korkmaz ve beraberindekiler Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'la görüştü. İlçe temaslarının son durağında Beypazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne giden İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, İlçe Müdürü Yavuz Ekici'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe müdürlüğü çalışanlarını odalarında ziyaret eden İl Müdürü Korkmaz, çiftçilerle de sohbet etti.

Beypazarı'nda gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerini değerlendiren İl Müdürü Korkmaz, Beypazarı'nın tarımda bilgi ve teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı örnek bir ilçe olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Hem sebze tarımı hem diğer tarım ürünleriyle ilgili ilk uygulamalar, ilk denemeler Beypazarı'ndan diğer bölgelere örnek olarak yayılıyor. Turizm açısından çok önemli bir yeri olan Beypazarı, ÇKS'ye kayıtlı yaklaşık 2100 çiftçisiyle çok önemli bir tarım kentidir. Bu ilçemizde hem tarımı hem turizmi beraber değerlendirip burada oturan vatandaşlarımızın, üreticilerimizin, çiftçilerimizin gelir düzeylerinin daha da artırılması, hayat standartlarının daha da iyileştirilmesi bütün kurum ve kuruluşların müşterek gayesidir."  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere Eğitimle Birlikte Yonca Tohumu DağıtıldıÖnceki Haber

Üreticilere Eğitimle Birlikte Yonca Tohu...

Biyolojik Mücadele İle İlgili Tarla Günü DüzenlendiSonraki Haber

Biyolojik Mücadele İle İlgili Tarla Günü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar