Şekerbank

Biyolojik Mücadele İle İlgili Tarla Günü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biyolojik Mücadele İle İlgili Tarla Günü Düzenlendi
Tofidass

Konyaaltı Doyran Mahallesi'nde biyolojik mücadele ile ilgili tarla günü düzenlendi

Konyaaltı Doyran Mahallesi'nde yapılan tarla gününe Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Canan Otruş, Biobest Genel Müdürü Mehmet Oba, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile üreticiler katıldı.

''Dekara 350 Türk Lirası Devletten''

Konyaaltı Doyran mahallesi tarla gününde konuşan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen ''Gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak entegre mücadele yöntemlerinden bir tanesi olan biyolojik mücadelenin hem üreticinin hem de tüketicinin sağlığı için biyolojik mücadele yapılmalıdır'' Dedi. Şen, ''Kimyasal mücadele yerine biyolojik mücadele ile faydalı böceklerle zararlılara karşı mücadele yaparak daha sağlıklı ürünler yetiştiren üreticimiz Ramazan Kaya'ya Doyran Mahallesi'nde öncülük yaptığı için teşekkür ediyorum'' Dedi. Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak biyolojik mücadele yöntemi için dekara 350 Türk lirası destek verildiğini belirterek sözlerine son verdi.

''Serada Benim Yerime Faydalı Böcekler Çalışıyor''

Biyolojik mücadeleden memnun olduğunu söyleyen üretici Ramazan Kaya ''Biyolojik mücadele sayesinde kalıntısız ve kaliteli ürün yetiştiriyorum'' Dedi. Çiftçi Kaya, Pazar açısından da ürünlerinin talep gördüğünü belirtti. Çitçi Kaya '' Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan biyolojik mücadele için dekara aldığım 350 Türk Lirası sayesinde serada benim yerime faydalı böcekler çalışıyor'' Dedi.  Çiftçi Kaya, Biyolojik mücadelenin kimyasal mücadeleye göre maliyetlerin çok daha düşük olduğunu belirtti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Girişimciler Güneş Enerjili Sera KurduÖnceki Haber

Kadın Girişimciler Güneş Enerjili Sera K...

Son Dakika... 'Torba kanun' Resmi Gazete'de yayımlandıSonraki Haber

Son Dakika... 'Torba kanun' Resmi Gazete...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar