Şekerbank

Hayvan Üreticilerine Ahır, Ağıl Yapımı ve Hayvan Alımına Hibe Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan Üreticilerine Ahır, Ağıl Yapımı ve Hayvan Alımına Hibe Desteği
Tofidass

Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamına büyükbaş/küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için yeni ahır/ağıl inşaatı yatırımına %50 hibe verilecek.

Büyükbaş işletmelerde ahır, gübre sıyırıcı, gübre çukuru, yem deposu, silaj çukuru, süt sağım odası ve soğutma sistem odası inşaatları veya bunlardan herhangi biri, küçükbaş işletmelerde ise ağıl, yem deposu ve yıkama ünitesi (koyun-keçi banyosu) inşaatları veya bunlardan herhangi biri hibe desteği kapsamındadır. Ahırlar serbest duraklı veya bağlı, açık veya yarı açık sistem olacaktır. Ağıllarda ise ağıl tipi seçiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri yetkilidir. 

Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde en az 10, en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100, en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler (kolektif,  limitet ve anonim şirketler ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler) başvuru yapabilecektir.

2016 yılı için inşaat hak edişlerinde kullanılmak üzere; damızlık gebe düve birim fiyatı KDV hariç 6 bin  lira ve damızlık koyun-keçi birim fiyatı KDV hariç 500 lira olarak uygulanacak. Buna göre; proje tutarı büyükbaş için 60 bin lira  - 294 bin  lira, küçükbaş için 50 bin lira – 100 bin lira arasında olacaktır. Bu tutarların yüzde 50’sine hibe desteği verilecek. Yatırıma alınan projeler 1 (bir) yılda tamamlanacak. Başvurular 31 Mart 2017 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir. 

KOP Kapsamında Desteklenen İller

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9740 sayılı kararnameye göre Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinden oluşan KOP BKİ görev alanına bundan sonra Kırıkkale ve Kırşehir illeri de ilave edilerek il sayısı sekize ulaşarak desteklenme kapsamına alındı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretici Tarım Laboratuvarı’ndan MemnunÖnceki Haber

Üretici Tarım Laboratuvarı’ndan Memnun

Fiyat Artışıyla Çiftçinin Yüzünü GüldürdüSonraki Haber

Fiyat Artışıyla Çiftçinin Yüzünü Güldürd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar