Şekerbank

Etiketsiz 25 Ton Peynir ve Yağ İmha Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etiketsiz 25 Ton Peynir ve Yağ İmha Edildi
Tofidass

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılan kokuşmuş peynir kokusu geldiği şeklindeki ihbar ve şikayet ile ilgili olarak Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan inşaatta gerçekleştirilen denetimde yaklaşık 160 ton peynir yakalandı.

İl ve Melikgazi İlçe Müdürlüğü Gıda Denetçileri tarafından kolluk güçlerinin eşliğinde yapılan denetimde;  4 adet soğuk hava deposunda yaklaşık olarak 160 ton olarak tahmin edilen peynirin muhafaza şartları sıcaklık kontrolünü gerektiren hayvansal gıdaları depolayan müstakil soğuk deposunda onaysız olarak depolandığı tespit edildi. Peynirler daha sonradan tasnif ve tespitinin yapılması üzere, yediemine alınarak iş yeri yetkilisine teslim edildi.

İl ve İlçe Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince aynı adreste yapılan denetimde yapılan tasnifte 84 Ton Teleme (Ara Ürün), 16 Ton Hellim Peyniri (S.T.T 10.08.2016), 11 Ton Etiketli Yağ, 7 Ton Etiketsiz Yağ, 14 Ton Etiketsiz İzlenebilirliği Sağlamayan Peynir, 5 Ton Kokuşmuş Peynir Tespit edilerek tekrar yediemine alındı. İş yeri yetkilisinin Müdürlüğümüze verdiği dilekçeye istinaden 28.06.2016 tarihinde yapılan denetimde etiketsiz ve kokuşmuş 19 ton peynir ile etiketsiz 6 ton Yağ Oymaağaç şehir çöplüğünde ezilerek ve gömülerek imha edildi. 16 ton Hellim Peynirinden mikrobiyolojik ve 84 ton Telemeden bitkisel yağ aranması için numune alınarak Kayseri Gıda Kontrol Laboratuarına gönderilirek ürünler analiz sonucu çıkıncaya kadar yediemin olarak işyeri yetkilisine teslim edildi. Ayrıca işletmeye onaysız depo faaliyeti gösterdiği için cezai işlem uygulandı. 

Etiketsiz olarak piyasaya sürülen gıda ürünleri, halk sağlığı açısından tehdit oluşturmaktadır. Yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için vatandaşların etiketsiz ürünlere talep göstermemeleri ve bu tarz ürünlerin görüldüğü yerde Alo Gıda 174 Gıda Hattı vasıtasıyla İl Müdürlüklerine ihbarda bulunmaları gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Etkili Olan Dolu Yağışı Ekinlere Zarar VerdiÖnceki Haber

Etkili Olan Dolu Yağışı Ekinlere Zarar V...

Yüzde 50 Hibeli 90 Ahır Projesi Kabul EdildiSonraki Haber

Yüzde 50 Hibeli 90 Ahır Projesi Kabul Ed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar