Şekerbank

Yüzde 50 Hibeli 90 Ahır Projesi Kabul Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 50 Hibeli 90 Ahır Projesi Kabul Edildi
Tofidass

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan 10-50 baş arası ahır, 100-200 baş arası ağıl yapımına ve tadilatına yönelik % 50 hibe desteği sağlanan DOKAP projeleri kapsamında Bayburt'tan teklif edilen 282 projeden 90 proje asil olarak 90 proje ise yedek olarak onaylandı.

Asil ye yedek liste Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı internet sayfasında yer almaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce köy köy dolaşılarak anlatılan hayvancılık projeleri kapsamında ahır ve ağıl yapımına ve tadilatına % 50 hibe desteği sağlanmaktadır. Çevre ve Şehircilik keşif rakamları üzerinden verilen % 50 hibe desteği, uygulama aşamasında çiftçilerin işçiliği de dikkate alındığında daha yüksek oranlara ulaşabilmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut; "Ekonomisi hayvancılığa dayanan ilimiz için en önemli proje başlığı olan ahır projelerinden İlimiz çiftçilerinin yararlanabilmesi için yaklaşık 4-5 aydır yoğun bir çalışma yürüttük. Bu kapsamda bir yandan köylerde gece eğitimleri ile projelerin detayları anlatılırken bir yandan da tapu sorunu olan çiftçilere hazineden yer satışları sağlanmış, bazı köylerde toplu hayvancılık merkezleri planlanmıştır.

Tüm bu çalışmalar neticesinde oluşan 282 adet proje başvurusu Bayburt için rekor sayılabilecek bir rakamdır. Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde bütçe imkânları doğrultusunda 90 proje asil olarak 90 proje ise yedek olarak kabul edilmiştir.

Başvuru yapan çiftçilerimiz sonuçları İl Müdürlüğümüzden ve Bakanlığımız internet sitesinden öğrenebilirler.

90 adet ahır projesinin toplam kapasitesi yaklaşık 5000 büyükbaş hayvan olup, toplam yatırım tutarı yaklaşık 27 milyon TL. dir. Projelerin Bayburt hayvancılığı ve ekonomisi için hayırlı olmasını ve çiftçilerimize bol kazanç getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Etiketsiz 25 Ton Peynir ve Yağ İmha EdildiÖnceki Haber

Etiketsiz 25 Ton Peynir ve Yağ İmha Edil...

Biçerdöverle Hasatta Denetimler ArtırıldıSonraki Haber

Biçerdöverle Hasatta Denetimler Artırıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar