Şekerbank

Din Görevlilerine Miras Kanunu Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Din Görevlilerine Miras Kanunu Anlatıldı
Tarım Arazilerinde Miras Yoluyla Devir Konusunda Ortahisar ve Of İlçesindeki Din Görevlilerine Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Fazilet GÖKÇINAR AYDIN, Ziraat Mühendisi Cemil PEHLEVAN ve Sosyolog Mustafa ÜNEN tarafından 15.05.2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda değişiklik yapılması hakkındaki 6537 Sayılı Kanuna istinaden  "Tarım Arazilerinde Miras Yoluyla Mülkiyet Devri"  işlemleri hakkında Ortahisar ve Of İlçe Müftülüklerinde görevli Din Görevlilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantılarda özet olarak; Kanunun çıktığı tarih olan 15.05.2014 tarihinden sonra vefat eden kişilere ait tarım arazilerinin miras yoluyla mülkiyet devrinde; mirasçılar, mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde kanunda belirtilen şartlarda anlaşma sağlayabilir. Tarımsal arazilerde mülkiyetin devir işlemleri mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde tamamlanır. Bir yıl içiresinde devredilmeyen tarım arazilerinin devri için Bakanlığımızca varislere 3 aylık ek süre verildiğini belirten tebligat gönderilecektir. Bu 3 aylık süre içerisinde murise ait tarım arazilerinin (intikalleri) devri varislerce yapılmazsa intikallerin mahkeme kanalıyla yapılması için Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açılabileceği anlatıldı. Sunum sonrası sorular cevaplandırılarak katılımcılara teşekkür edildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit GÜLBAY bu konuda yaptığı açıklamada; bölgemizde tarım arazileri miras yoluyla bölünmekte ve bu durum gerek bölge tarımı gerekse ülke tarımının geleceği hakkında ciddi endişe uyandırmaktadır diyerek vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve ölen yakınlarına ait tarım arazilerinin devrini bir an önce yaptırmalarının önemini vurgulayarak bu değişikliğin tüm kesimlerce bilinmesi için bilgilendirme toplantılarına Trabzon genelinde devam edileceğini, sürekli halkla birlikte olan Din Görevlilerimizin de halkın bilinçlendirmesi konusunda önemli bir etken olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
11 ton kaçak ceviz ve fıstık yakalandıÖnceki Haber

11 ton kaçak ceviz ve fıstık yakalandı

'Fındıkta Gübreleme ve Teknikleri' Konulu Seminer VerildiSonraki Haber

'Fındıkta Gübreleme ve Teknikleri' Konul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar