Şekerbank

Bartın'da Tarım Kursları Son Hızla Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bartın'da Tarım Kursları Son Hızla Devam Ediyor
Tofidass

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün 2016 yılında 8. sini açtığı kurs Merkez Güzelcehisar köyünde yapılıyor.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Güzelcehisar köyünde açmış olduğu ve Ziraat Mühendisleri Hüseyin BİLASA, Mutlu KELEŞ ve Özkan YOĞURTÇU tarafından eğitimin verildiği 21 gün sürecek olan "Fındık Yetiştiriciliği" kursunu, İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM ziyaret etti.

Ziyaret esnasında İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM kısa bir değerlendirmeyle bu kursun çiftçiler için hayırlara vesile olmasını dileyerek; daha önce değişik köylerde Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği, Fındık Yetiştiriciliği, Domates Yetiştiriciliği değişik konularda açmış olduğumuz kurslara devam edileceğini belirterek, emeği geçenlere, köy halkına ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM kursiyerlerle sohbet ederek kursun etkinliği ve üreticilere sağladığı fayda konusunda görüşlerini aldı. Kursiyerlerin tarımsal faaliyetleri ve Fındık üretimine yönelik sorunlar hakkında bilgi alan İl Müdürümüz daha sonra yine aynı köyde Bakanlığımızca uygulanmakta olan "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" ile  "Organik Kivi ve Kızılcık Projesi" kapsamında faaliyet gösteren üreticiyi ziyaret etti.

İl Müdürü incelemeleri esnasında yaptığı açıklamada "İlimiz uygulanan organik tarım projesi ile 65 çiftçinin arazisinde toplam 110 dekar alanda Organik ahududu, böğürtlen, kivi ve kızılcık yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2016 yılında İlimizde organik tarımın ürün çeşitliliğini arttırmak ve yaygınlaştırması amacıyla yıl içerisinde yaklaşık 20 dekar alanda organik kivi ile 20 dekar organik kızılcık bahçesi tesis edilerek toplam alanımız 150 dekara ulaşacaktır. Organik tarımın gelişmesi ve ilimizde yaygınlaşması için İl Müdürlüğü olarak her yıl çalışmalarımız artarak devam etmektedir" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demonstrasyon Ceviz Bahçesi Kontrol EdildiÖnceki Haber

Demonstrasyon Ceviz Bahçesi Kontrol Edil...

Bartın'da Meraların Haritası ÇıkarılıyorSonraki Haber

Bartın'da Meraların Haritası Çıkarılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar