Avustralya Tarım Bakanlığı duyurdu: Et ihracatında rekor büyüme!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avustralya Tarım Bakanlığı duyurdu: Et ihracatında rekor büyüme!
Avustralya’da sığır eti ihracatı Nisan’da yıllık bazda %11 artarak 140 bin tonu aştı. ABD ve Çin en büyük pazarlar olmaya devam ederken, 2026 için yeni rekor beklentisi güçleniyor.

Avustralya’nın sığır eti ihracatı Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre %11 artarak 140.943 tona ulaştı. Bu rakam, Mart ayında kaydedilen yaklaşık 150 bin tonluk seviyenin biraz altında kaldı.

Paskalya ve ANZAC Günü tatilleri nedeniyle azalan iş günü sayısı, ihracatın daha da yükselmesini sınırlayan faktörler arasında yer aldı.

Üretim artışı ihracatı destekledi

Şubat ayı sonundan bu yana yüksek seyreden kesim oranları, ihracat performansının temel belirleyicisi oldu. 2015 kuraklık döneminden bu yana en yüksek üretim haftalarının yaşandığı belirtiliyor.

Uzmanlar, mevcut üretim temposunun korunması halinde Avustralya’nın 2026 yılında tüm zamanların en yüksek sığır eti ihracatına ulaşabileceğini değerlendiriyor.

ABD ve Çin ana pazarlar

ABD, Nisan ayında 41.174 ton ile en büyük ihracat pazarı olmayı sürdürdü. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %11 artış anlamına geliyor.

Çin’e ihracat ise 29.583 ton ile beklentilerin altında kaldı. 2026 yılı için belirlenen kota ve olası ek vergiler, ticaret akışını daha dengeli hale getirdi.

Asya pazarlarında güçlü talep

Japonya’ya ihracat 20.504 ton olarak gerçekleşirken, Güney Kore 22.365 tonluk alımla yüksek talep göstermeye devam etti.

Endonezya gerilerken yeni pazarlar yükseliyor

Endonezya’ya ihracat, ithalat izinlerindeki sorunlar nedeniyle ciddi düşüş gösterdi. Nisan ayında sadece 3.750 tonluk ihracat gerçekleşti.

Buna karşılık Kanada ve Birleşik Krallık gibi gelişen pazarlarda güçlü artış dikkat çekti. Özellikle İngiltere’ye ihracatın geçen yıla göre üç katına çıkması öne çıkan gelişmeler arasında yer aldı.

Orta Doğu’da dengeli seyir

İran kaynaklı bölgesel gerilimlere rağmen Orta Doğu pazarında ihracat büyük ölçüde sabit kaldı. Nisan ayında bölgeye yapılan ihracat geçen yıl ile benzer seviyede gerçekleşti.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı: Afet Bölgelerinde Hasar Tespiti SürüyorÖnceki Haber

Bakan Yumaklı: Afet Bölgelerinde Hasar T...

Afrika’nın süt devinden yeni rekor: Kenya üretimini %3,5 artırdıSonraki Haber

Afrika’nın süt devinden yeni rekor: Keny...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar