Şekerbank

25. Food Product – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapılarını açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
25. Food Product – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapılarını açtı
Tofidass

ANFAŞ - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından organize edilen 29. Hotel Equipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 25. Food Product – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı; eş zamanlı kapılarını açtı.

Turizm ve gıda sektöründe yaratmış olduğu iş hacmiyle, her yıl Antalya ve Türkiye ekonomisine artı değer sağlayan fuarların açılış töreni Antalya Expo Center'da gerçekleştirildi.

İl Müdürü Mustafa Özen yaptığı açılış konuşmasında;

"Gıda güvenilirliğinin temini için, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretilmesi, işlenmesi, muhafazası, depolanması, pazarlanması ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak en temel görevimizdir" dedi.

Özen, Antalya'da üretim, satış ve toplu tüketim yerleri olmak üzere 27 bin 169 gıda işletmesi bulunduğunu, 2017 yılında bu işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 40 bin 352 adet denetim gerçekleştirilerek, 2 bin 804 adet numune alındığını,  denetimler sonucunda 817 adet İdari Para Cezası uygulandığını bildirdi.

Antalya'da 2017 yılı itibarıyla 48 Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği mevcut olup bu iş yerlerinde 2017 yılında 120 denetim gerçekleştirildiğini belirten Özen , berat şartlarına uymayan 6 işletmenin Beyaz Bayrak beratının iptal edildiğini açıkladı.

Antalya'nın, turizm ve tarımın başkenti olması nedeniyle entegrasyon halinde iki sektörün birbiri içine girdiği bir şehir olduğunu vurgulayan Özen, "Bu iki gücü kontrol altında tutmak için, tüm sektör paydaşlarına büyük görevler düşmektedir. Bakanlık olarak yürütülen tüm denetimlerde Türk Gıda Mevzuatına uygun güvenilir ve hijyenik gıda üretiminin sağlanması yanında gıda iş yerlerinin teknik ve hijyenik normlarının geliştirilmesini de hedeflemekteyiz" dedi.

Güvenilir gıda üretmek ve tüketiciye güvenilir gıdaları ulaştırmak kadar, tüketicilerin de bilinçlendirilmelerinin son derece büyük önem taşıdığını belirten Özen, "bu kapsamda İl Müdürlüğümüz tarafından yeni bir uygulama hayata geçirilmiş ve 19 ilçede  "Tüketici Bilgilendirme Noktaları" kurulmuştur. Halkımızın yoğun olduğu yerlerde hizmet veren bu noktalarda tüketicilerin bilgilendirilmesi yanı sıra taleplerini ve önerilerini de kolay bir biçimde iletmeleri sağlanmıştır. Uygulamanın faaliyete geçtiği Nisan ayından bu güne kadar 5 bin kişinin ziyaret ettiği bilgilendirme noktalarında gıda güvenilirliği ve hijyeni, gıda satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve Alo 174 Gıda Şikayet Hattı konularında bilgi verilmiştir" dedi.

Özen, "yeterli kalitede ve ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır. Bu temel hak doğrultusunda, İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza her zamankinden daha büyük bir gayret, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol temsilcileri, katılım sağlayan firma stantlarını ziyaret etti. 17 Ocak 2018 de açılışı yapılan Food Product – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı 20 Ocak 2018 cumartesi akşama kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticiler Buzağı Takip Sistemi Android Uygulamasını Kullanmaya BaşladıÖnceki Haber

Üreticiler Buzağı Takip Sistemi Android...

250 Bin TL'lik Hibe Desteği İle Serasını KurduSonraki Haber

250 Bin TL'lik Hibe Desteği İle Serasını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar