Şekerbank

20 Yıl Sonra Gelen Acı Gerçek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
20 Yıl Sonra Gelen Acı Gerçek
Günümüzde sürücüsüz otomobiller ile ilgili çalışmalar hız kazanırken bu alanda 20 yıldır araç üreten traktör devinin açıklamaları bu otomobillerin ne kadar başarılı olabileceği sorusunu da gündeme getiriyor.
Tofidass

Traktör devinin açıklamaları sürücüsüz otomobillerin ne kadar başarılı olabileceği sorusunu gündeme getiriyor.  20 yıldan fazla bir süredir sürücüsüz traktörler üzerinde çalışan Amerikan traktör devi John Deere, bu araçlarla ilgili zor bir gerçeği kabul etmek zorunda kaldı. 

Amerikan traktör üreticisi John Deere, 1990’lı yıllarda ilk otonom navigasyon sistemini yaparken tarlayı kendi başına sürecek bir traktör yapmayı hedefliyordu. Ancak 20 yıl sonra şirket bu yaklaşımın tamamen yetersiz olduğunu düşünüyor. Şirkete göre bu tarz bir traktörden tam anlamı ile verim alınabilmesi için aracın bir çiftçi gibi düşünmesi gerekiyor ki bu da şu anki teknoloji ile mümkün değil.

John Deere’in Akıllı Çözümler Grubu’ndan Gömülü Çözümler Direktörü konuyla ilgili açıklamasında, “Ortaya kaliteli bir iş çıkması için sistem içerisinde her şeyin insani duyular ile ele alınması gerekiyor. Bu tohumlamadan hasada tüm süreçler için geçerli” dedi.

Tam anlamı ile sürücüsüz bir traktör geliştirmenin kestirme yolu da yok. Şu an şirketin sürücüsüz traktörleri bir dizi GPS, konum izleme sensörleri, görsel sensörler ve telematik asistanlar ile çalışıyor olsa da şirket henüz bu araçları direksiyon başında bir insan varmış gibi işlevsel hale getirebilmiş değil.

Ünlü teknoloji şirketi Nvidia’nın Sürücüsüz Araç Departmanı Müdürü Danny Shapiro ise konuyla ilgili şunları söyledi: “İnsan olarak duyulara sahibiz. Kulaklarımız, gözlerimiz var, dokunuyoruz. Seyir halinde iken yolu hissediyoruz. Bu duyulardan aldıklarımızı beynimize ileterek ayaklarımızı ve ellerimizi en doğru şekilde kullanıyoruz. Gaz, fren, direksiyon hepsini en uyumlu şekilde yönetiyoruz. Sürücüsüz bir araç için de tüm bu duyularımızı aynı şekilde taklit edecek zekaya ihtiyaç var.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babasının Bir Sözünü Dinledi, Her Yıl Bir Kilo Altın AlıyorÖnceki Haber

Babasının Bir Sözünü Dinledi, Her Yıl Bi...

Köylünün geçim kaynağı oldu! Tüm dünya o köyden alıyor...Sonraki Haber

Köylünün geçim kaynağı oldu! Tüm dünya o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar