Şekerbank

Yetiştiricilere ​Damızlık Koçlar Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetiştiricilere ​Damızlık Koçlar Dağıtıldı
Tofidass

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma" projesi kapsamında İl genelindeki koyun ve keçi yetiştiricilerine 81 adet Kıvırcık ve Merinos ırkı damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.

İl Müdür Vekili İsmail Kaya'nın ev sahipliğindegerçekleşen dağıtım törenine; Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Melihşah Taşkın, 16 İlçeninGıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüdaverdi Sağlam, Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda üretici katıldı.

Salihli Hayvan Pazarında gerçekleşen damızlık koç dağıtımının öncesinde komisyonca kura çekimi yapılarak her bir koçun projeye alınan üreticilere tahsisi yapıldı.

Dağıtım töreninde bir konuşma gerçekleştiren Manisa İl Gıda Tarım ve HayvancılıkMüdür Vekili İsmail Kaya projenin amacının sürülerde et ve süt verimini artırmak, kan değişimi sağlamak ve ıslah yöntemi ile ırkı safkan hale getirmek olduğunu söyledi.

Projenin %75 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden, %25 yetiştirici desteğiyle uygulandığını ifade eden İsmail Kaya, 16 İlçemizdeki Koyun Keçi Damızlık Birliğine üye ve en az 100 baş hayvan mevcudu olan yetiştiricilerin talepleri doğrultusunda 60 adet Merinos, 21 adet Kıvırcık ırkı olmak üzere toplamda 81 adet koçun dağıtımınıgerçekleştirdiklerini söyledi.

Projenin 2009 yılından beri uygulanmakta olduğuna vurgu yapan İl Müdür Vekili Kaya, koçların Tigem Genel Müdürlüğüne Bağlı Karacabey Tarım İşletmesinden alındığını belirtti.

Projenin süresinin 2 yıl olduğunu aktaran İsmail Kaya; "Bu süre içerisinde koçların satışı veya elden çıkartılması kesinlikle yasaktır. Bunlara uymayanlardan koçun tüm bedeli yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır. Koçlar bu proje için kurulan komisyon tarafından seçilmektedir. Komisyonda 2 Veteriner Hekim, 1 Zooteknist ve Birlik Başkanı bulunmaktadır. Dağıtımlar yetiştiricilerimize kura usulü ile yapılmaktadır" dedi.

İl Müdür Vekili Kaya; "Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz koçların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"  diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören 81 adet koçun sahiplerine teslimi ve protokolün üreticiler ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Nüfus Genç Üreticiler İle Yeniden Hayat BuluyorÖnceki Haber

Tarımsal Nüfus Genç Üreticiler İle Yenid...

Üreticilere Tonlarca Yem Bitkisi Tohumu DağıtıldıSonraki Haber

Üreticilere Tonlarca Yem Bitkisi Tohumu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar