Şekerbank

Tarımsal Destekleme Ödemelerine % 30 İlave Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Destekleme Ödemelerine % 30 İlave Destek
Tofidass

Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, bitkisel ve hayvansal üretimin sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak köy bazında geliştirilmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve çiftçilerin üretimin her aşamasında birlikte hareket etmesinin sağlanması amacıyla 2018 yılı için 81 ilin 250 köyünde "Talebe Göre Birlikte Üretim Modeli" uygulamasına başlanıldı.

Söz konusu model ile çiftçilerin tarımsal üretimde kullanacakları girdiler ile makine ve ekipmanların toplu olarak daha uygun fiyatlara temin etmesi ve yapılacak ürün alım garantisi sözleşmeleriyle de ürünlerinin pazarlama problemlerini çözüme kavuşturmaları sağlanacak.

Model kapsamındaki çiftçilere Bakanlık tarımsal destekleme ödemelerine % 30 ilave destek ödenmesine ilişkin Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu Kararı alınmış olup, Bakanlar Kurulu Kararı'nda değişiklik çalışması devam etmektedir.

"Talebe Göre Birlikte Üretim Modeli" çalışmaları kapsamında, Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU'nun direktifleri doğrultusunda Iğdır'da belirlenen 3 Köyde (Karakoyunlu Merkez ve Koçkıran Köyleri İle Merkez Akyumak Köyü) dönem dönem toplantılar yapılarak proje hakkında üreticiler bilgilendirildi. Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Lilifer TURAN'ın  ve Karakoyunlu İlçe Müdürü Cemil ARAT'ın Proje Yürütücüsü olarak görev yaptığı bu önemli projede her köy için  1 Ziraat Mühendisi Teknik Koordinatör olarak görevlendirildi.

Tohum, gübre ve ilaç desteğinin yanı sıra adı geçen 3 köyde de proje ortaklarının ortak kullanımına verilecek ''Çok Amaçlı Silaj Paketleme Makinası'',''Sıra Bağımsız Silaj Makinası'', ''Gübre Düzenekli Pnömatik Mibzer'' ve ''Ot Silaj Makinası'' gibi tamamı hibe yoluyla alınacak makinalar bulunmaktadır. İl müdürlüğü ile koordinasyonu sağlayacak, projenin uygulanmasında destek olacak şekilde her köy için Muhtar ve 2 üyeden oluşan Proje Yönetim Komisyonu oluşturulmuş ve Bakanlığa bildirildi.

Ayrıca Proje yürütücüleri, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ile bir araya gelerek Projenin ayrıntılarını konuştukları bir işbirliği toplantısı da gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Hibe Çağrısı Başvurularının Tamamı DesteklenecekÖnceki Haber

İlk Hibe Çağrısı Başvurularının Tamamı D...

Patates Ve Soğan Fiyatları FırladıSonraki Haber

Patates Ve Soğan Fiyatları Fırladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar