Şekerbank

Suni Tohumlama Projesi Devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suni Tohumlama Projesi Devam ediyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Besilik Materyal Üretim Desteği kapsamında 01.01.2014 tarihinde başlamış olan Suni Tohumlama Projesinin yürütüldüğü 35 (Otuzbeş) İlden biride Van'dır.
Tofidass

Bu kapsamda Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından, 2014 yılı sonuna kadar Van İli ve İlçelerinde Suni Tohumlama Uygulama Projesine 04.12.2014 tarihinde başladı.

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğ Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından Suni Tohumlama Projesi başlangıç çalışmaları kapsamında; yetiştiricileri bilgilendirmek üzere ilk aşamada Göllü, Hıdır, Atmaca, Alaköy, Kasımoğlu köylerinde yetiştiriciler ile bir araya gelinerek Suni Tohumlamanın faydaları hakkında toplantılar düzenlendi. Toplantıların sonucunda özellikle Atmaca Köyü suni tohumlama faaliyetlerine yüksek katılım sağladı. İlgili toplantıları iştirak edemeyen yetiştiriciler ile bizim toplantı düzenleyemediğimiz köylerdeki yetiştiriciler ve tohumlama çalışmalarında personelin tespit ettiği sorunlar kapsamında doğru tohumlama zamanı için Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından broşür hazırlandı.Hazırlanan broşür tohumlama için işletmeye gidildiğinde yetiştiriciye tohumlayıcılar tarafından açıklanmaktadır.

02.01.2015 tarihinden bu yana 800 hayvana toplam 1100 suni tohumlama uygulaması gerçekleştirilmiştir.Van'da yıllık ortalama 5000 hayvana suni tohumlama uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğ Suni Tohumlama faaliyetleri Suni Tohumlama Yetkisi bulunan personellerce; yetiştiriciler tarafından ihbarlı olarak ve köylere tur düzenleme şeklinde yapılan işin doğası gereği mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirilmektedir.

Yapılan suni tohumlama sayısının az olması uygulamanın ilk yılı olması, yetiştiricilerin isteksiz ve bilinçsiz olmasından kaynaklanmaktadır.Ayrıca yetiştiricilerimizin tohumlama zamanı tespitinde gecikmeler suni tohumlama başarı şansını azalttığından söz konusu uygulamaya ilgi düşük seviyededir. Ancak yetişirciler zamanla bilinç kazanmakta ve proje hedefine ilerleme yolunda büyük bir aşama kaydetmektedir. Söz konusu sayının ileriki yıllarda artması kuvvetle muhtemeldir.   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyenin Kepçeleri İshakça’yı Neden Terk Etti?Önceki Haber

Belediyenin Kepçeleri İshakça’yı Neden T...

ABD'de domuz eti kaynaklı salmonella salgınıSonraki Haber

ABD'de domuz eti kaynaklı salmonella sal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar