Şekerbank

PÜTÜRGELİ BAL ÜRETİCİSİNE DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PÜTÜRGELİ BAL ÜRETİCİSİNE DESTEK
Tofidass

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ilçelerde tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sunmak amacıyla projeler hazırlanıyor.

Yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerde Malatya’nın daha çağdaş bir görünüme kavuşmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Malatya’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için de vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Pütürge ilçesinde toplantılar düzenleyerek proje hazırlanması, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin kurulması ve kırsal kalkınma faaliyetleri ile ilgili bilgi ve proje desteği sundu.

Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Pütürge ilçesinde yapılan toplantı ile ilgili olarak yapılan açıklamada; Pütürge ilçesinde arıcılık faaliyetinin yoğun olarak yapıldığı ancak balın yeteri derecede tanıtımının yapılamamasından dolayı satışında ve pazarlanmasında sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, Pütürge Belediyesi, Pütürge Kaymakamlığı ve Pütürge Bal Üreticileri Birliği ile yapılan istişareler sonucunda Bal İşleme ve Paketleme tesisinin kurulabilmesi için bir proje hazırlanmasına karar verildiği belirtilerek aşağıda görüşlere yer verildi:  

"Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Pütürge ilçesinde birliğe kayıtlı 42 bal üreticisi ve yaklaşık 17.000 kovan bulunmaktadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme kapsamında arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması için gelen müracaatlar neticesinde 7800 kovan 42 karavan ve diğer ekipmanların hibe yoluyla alınması için proje başvuruları alınmıştır. Projenin kabulü ile alınacak olan kovan, karavan ve ekipmanların Pütürge ilçesindeki bal üretimini olumlu yönde etkileyecektir." 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurova Teknokent ile Toros Tarım arasında işbirliği anlaşması imzalandıÖnceki Haber

Çukurova Teknokent ile Toros Tarım arası...

Sirkeden bir fayda dahaSonraki Haber

Sirkeden bir fayda daha

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar