Şekerbank

Milli Tarım Projesi Bilinçli Gübre Kullanımı Eğitim Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Tarım Projesi Bilinçli Gübre Kullanımı Eğitim Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan Milli Tarım Projesinin ana bileşenlerinden birisi olan ve "Milli Tarım İçin Dört İklim Yedi Bölgede Eğitim Seferberliği" kapsamında Bilinçli Gübre Kullanımı konulu eğitim çalışması Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam eden eğitim toplantısına Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü ve İl Müdürlüğünden konu sorumlusu teknik personeller tarafından sunumlar yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Ziraat Y.Mühendisi Hikmet GÜLEÇ Bilinçli Gübrelemenin Önemi, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat  Y. Mühendisi Nilgün KALKANCI Gübreler, Toprak ve Yaprak Analizinin Önemi, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Kurban NEDRET Bilinçli Gübreleme ve Gübrelemede Yapılan Yanlış Uygulamalar ve Kimya Mühendisi Bihter ÖZKIR ise Gübrelerin Piyasa Kontrol ve Denetim Çalışmaları konularında sunumlar yaparak, bilgilendirmede bulundular.

Sunumlarda; Milli Tarım projesi ile başlayan Bilinçli Gübreleme çalışmaları kapsamında oluşturulan il il Gübreleme Rehberleri hakkında bilgi verilmiş ve gübre kullanımından önce toprak, yaprak ve hatta bitki kök analizlerinin gerekliliği üzerinde önemle duruldu.

Toplantıya ilk gün, İl Müdürü Mehmet KARAYILAN, İl Müdür Yardımcısı Nihat DEME, Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürleri, Ziraat Oda Başkanları ve odalarda görevli mühendisler, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı ve oda temsilcileri, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personeller, Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışan Ziraat mühendisleri katıldı.

Eğitim toplantısının son günü ise gübre bayileri ve önder çiftçiler tarafından katılım sağlandı.

Toplantı bitiminde gübre bayileri ve çiftçilerin soruları yanıtlanmış, gübre piyasasının sorunları üzerinde önemle duruldu.

Ayrıca toplantı haftası boyunca Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü konu sorumluları Ziraat Y. Mühendisi Hikmet GÜLEÇ, Ziraat Y. Mühendisi Necmi PİLANALI ve İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Gübre birimi ile il ve ilçeler genelinde bayi ziyaretlerinde bulunarak, gübreler ve etiket bilgileri, nitratlı gübrelerin durumu ve toprak ve yaprak analizleri konularında bilgi verdiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Sektör So...

Tavuk Eti ve Yumurta Üretiminde Rekora Doğru…Sonraki Haber

Tavuk Eti ve Yumurta Üretiminde Rekora D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar