Şekerbank

‘Meriç Yer Fıstığı’ Tescil Marka Belgesi Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Meriç Yer Fıstığı’ Tescil Marka Belgesi Aldı
Tofidass

Yaklaşık sekiz aydır marka tescili almayı bekleyen Meriç Yer Fıstığı İlçede marka tescili alan ilk tarım ürünü oldu.

Meriç Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve üreticilerle koordine halinde çalışarak ilçenin üretim ve tanıtımına katkı sağlayacak ‘’Meriç Yer Fıstığı’’ marka Tescili'ni Türk Patent ve Marka Kurumundan aldı. Böylece Yer Fıstığı ilçede marka tescili almış ilk tarım ürünü oldu.

Konu ile ilgili olarak Kaymakam Erinç DEMİR bundan sonra Meriç Yer Fıstığının ekim alanlarını genişleterek Meriç Yer Fıstığının (tohumu) cinsi, lezzeti kalitesinin korunması için mutlaka iyi bir kontrol mekanizması oluşturulması gerektiğini anlatarak “Meriç Yer Fıstığının Coğrafi İşaret başvurusunun bir an önce sonuçlandırılmasının İlçemiz ve üreticilerimiz adına önemli olduğunu Yer Fıstığımız için Marka Tescili alınmasında, coğrafi işaretli ürünler kategorisinde yerini bulması adına büyük çabası bulunan İlçemizde görev yapmış Kaymakamlarımız, Mehmet Nurullah KARAMAN, Ali İhsan BAŞAK ve  İzzet Cem ESER’E, Belediye Başkanımız Nihat YÖRÜK’E Meriç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ERGİN’E teşekkür ederek, aynı zamanda belgenin kazandırılmasında ve coğrafi işaret başvurularında gayreti ve emeği geçenleri kutlayarak başarılarının devamını dilediler.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer ERGİN de yaptığı açıklamada "Meriç Yer Fıstığı Türkiye pazarında resmi marka tescilli işaret amblemi ile satışa sunulacak" dedi. Tescilin birinci işlevinin koruma, ikinci işlevinin tanıtma ve pazarlama olduğunu belirterek şöyle konuştu: Meriç Yer Fıstığı tanıtma ve pazarlama işlevi ile marka tescil kriterlerini sağlayan yüksek kaliteli bir ürün olduğu da tescillenmiş oluyor. Meriç Yer Fıstığı inşallah çiftçilerimizin ve ilçemizin yüzünü güldürecek. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen geçmiş dönem Kaymakamlarımız Sayın Mehmet Nurullah KARAMAN, Sayın Ali İhsan BAŞAK, Sayın İzzet Cem ESER ve halen görevde bulunan Kaymakamımız Sayın Erinç DEMİR’E, aynı zamanda Belediye Başkanı Sayın Nihat YÖRÜK, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent ARSLANER, Alibey Köyü Muhtarı Faik EREN, Nasuhbey Köyü Muhtarı Hüseyin TÜRKKAN, Alibey Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Mehmet İŞÖZÜ ve Nasuhbey Sulama Kooperatif Başkanı Serkan TUNBUL’A vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Meriç Kaymakamı Erinç DEMİR, Yer Fıstığı Tescil Marka Belgesinin tüm çiftçilerimize ve İlçemize hayırlı olmasını dileyerek, çiftçilere bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şaşırtan manzara! Mevsimler karıştı...Önceki Haber

Şaşırtan manzara! Mevsimler karıştı...

Merada Otlayan 37 Küçükbaş Hayvan Telef OlduSonraki Haber

Merada Otlayan 37 Küçükbaş Hayvan Telef...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar