Şekerbank

Lider Çocuk Kampı Neşeyle Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lider Çocuk Kampı Neşeyle Geçti
Tofidass

Bu yıl Kütahya'da 3.üncüsü düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı, seçkin ilköğretim öğrencilerinden oluşan 30 lider adayının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kampın ana temasını "2016 Uluslararası Bakliyat Yılı" seçilmesi oluşturdu. Kamp süresince geleceğin liderlerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendislerince bakliyatın beslenmedeki önemine ilişkin eğitimler verildi, işletme ziyaretleri ile bahçe gezileri yapıldı ve etkinlikler düzenlendi.

Kampda eğitim sonrası geleceğin liderleri ile robotla sağım yapılan modern hayvancılık işletmesine, yöremizde yetiştirilen meyvelerle reçel ve pestil yapılan gıda üretim işletmesine, leblebi üretim ve paketleme işetmesine ve çevre illere hizmet sunan doğal soğuk hava depolarına, çilek üretimi yapılan bahçelerziyaretler gerçekleştirerek tarım ürünlerinin tarladan soframıza gelene kadar geçtiği aşamaları gösterildi.

 Lider adayları kampın temasına uygun olarak "Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi" konulu kompozisyon yarışmasına Kütahya'dan aday olacak yarışmacının belirlenmesi amacıyla makale yazdıkları yarışmada lider adayı Kütahya Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Türkoğlu'nun kaleme aldığı Baklagillerin Önemi başlıklı yazısı birinci seçildi.

Kamp etkinliklerinin son gününde İl Müdürlüğünde kamp için ayrılan özel alanda düzenlediğimiz şenlikte çuval koşusu, halat çekme ve yumurta taşıma yarışları düzenlendi. Ayrıca, saksılara kendi elleriyle diktikleri çilek fidelerini kamp hatırası olarak hediye edildi. Hazırlanan stantta hatıra fotoğrafı çektiren öğrencileri mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Lider öğrencinin kamp ve etkinlikleri hakkında düşüncelerini belirten konuşmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş tarafından öğrencilere katılım belgelerinin verilmesi o güne özel hazırlanan aşure ikramı sonrası vedalaşılarak bu yılki kamp organizasyonumuz sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boz ırk sığırının koruma çalışmaları yerinde görüldüÖnceki Haber

Boz ırk sığırının koruma çalışmaları yer...

Organik Kayısıya Destek Devam EdiyorSonraki Haber

Organik Kayısıya Destek Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar