Şekerbank

Kayseri Tarım Fuarı Renkli Görüntülere Sahne Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri Tarım Fuarı Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Tofidass

Tarım ve hayvancılığın iyi seviyelere çıkartılması, yaygınlaştırılması ve üreticilerin sektördeki gelişmeleri, makine ve teçhizatları yakından takip etmelerini sağlamak amacıyla 10 – 13 Mart 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açan 11. Kayseri Tarım Fuarı - Türk Dünyası&Akraba Toplulukları Fuarı yoğun ilgi gördü. Üreticiler 4 gün boyunca açık olan fuarda tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ürünleri görme, değerlendirme ve satın alma fırsatı buldular.

Fuarı Vali Yardımcıları Erdoğan AYGENÇ ve Mehmet Emin AVCI ile birçok kurum ve kuruluşun temsilcisi ziyaret etti. 4 gün süren fuarda Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü stantlarında eğitim seminerleri düzenleyerek bilgiyi üreticilerle buluşturdu. Üreticilere İl Müdürlüğü konu uzmanları tarafından “Solucan Gübresi Üretimi”, “Tarım Arazilerinin Bölünmesine Son”, “Hayvan Barınakları ve Bakım Besleme” ve “Tarımsal Destekler” konularında eğitimler düzenlendi. Ayrıca Kayseri İl Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürlüğü konu uzmanlarınca “Gıda ve Yem Analizi”; Niğde Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konu uzmanlarınca ise “Patates Hastalık ve Zararlıları” ile “Yeni Patates Çeşitleri” konularında eğitimler verildi. Uzmanlarca üreticilere aktarılan bilgilerin ardından seminere katılan üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

Birçok renkli görüntüye sahne olan fuarda, Kafkas ve Kırgız ekiplerinin yöresel kıyafetleriyle yaptıkları gösteriler fuarı ziyarete gelenler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ayrıca İl Müdürlüğü standında Kırgız Türkleri Folklor ekibince yapılan folklor gösterisi izleyenlerde hayranlık uyandırdı. 

Fuarda aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılında düzenlediği “Tarım ve İnsan” konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 60 adet eser Kayseri halkının beğenisine sunuldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aspir Tarımına Hız VerildiÖnceki Haber

Aspir Tarımına Hız Verildi

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKATSonraki Haber

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar