Şekerbank

Aspir Tarımına Hız Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aspir Tarımına Hız Verildi
Tofidass

Arguvan ilçesindeki susuz arazilerin daha etkin kullanılabilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ve Arguvan Ziraat Odası tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında sözleşmeli tarımla Aspir ekimi yapıldı.

Sözleşmeli Aspir ekimi nedeniyle düzenlenen programa Arguvan Belediye Başkanı Mehmet KIZILDAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali SELVİ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Hilmi ÖKSÜZTEPE, Arguvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Gazi KARADAĞ, Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan ASLANTÜRK ve üreticiler katıldı.

Arguvan'daki tarım arazilerinin daha etkin kullanılması için hububat tarımına alternatif olarak Aspir ekimi yapılmasının üreticiler için farkındalık yaratacağını düşünen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet KIZILDAŞ, "Geçim kaynağımız tarım. Arazilerimizden yeterli verimi alabildiğimizi söyleyemeyiz. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için farklı ürünlere yönelmesi kaçınılmaz. Bölgemizde Aspir bitkisini yetiştirme şartlarının uygun olduğunu söyleyen ve ekimin yapılması için buraya gelen uzman arkadaşlarımızın yardımlarıyla ilçemiz tarımına yeni bir bitki kazandırmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan İl Müdürü Sayın Ali SELVİ ise, "Susuz arazilerimizden daha fazla gelir elde etmek amacıyla İl ve İlçe Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce bu bölgede susuz şartlarda Macar fiği yetiştirmiştik. Daha verimli olacağını düşündüğümüz için Aspir üretimine yöneldik. Aspir üretiminden daha fazla ürün elde edilebilmesi ve sözleşmeli üretim yapılacağından pazar sorununun olmaması nedeniyle Malatya genelinde tohum dağıtımımız oldu. İl Müdürlüğü olarak 50 çiftçiye 9.400 kg aspir tohumu dağıttık. Bunun yarısı müdürlüğümüz, yarısı da üretici tarafından karşılandı. Dağıtılan Aspir tohumu 2.500 dekar arazi için yeterli. Ayrıca Arguvan İlçemizde Ziraat Odamızın da katkıları ile 10.000 dekar alanda Aspir yetiştirilecek olması bizleri mutlu etmiştir. Bakanlığımız Mazot ve Gübre desteği ile birlikte dekar başına 100 TL'nin üzerinde Aspir tarımına  destekleme yapmaktadır. Bu da üreticilerimizin daha cesur davranarak Aspir yetiştirmesine katkı sağlayacaktır.Ekimi yapılacak Aspir bitkisinin Arguvan tarımına bolluk ve bereket getirmesi dileklerimle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım ve projelerle alakalı Arguvan'da 40'ın üzerinde eğitim yaptıklarını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Hilmi ÖKSÜZTEPE, "Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin ilçe ve mahallelerine tarım anlamında nasıl katkı sunarız diye çalışmalar yapıyoruz. Ziraat Odamızla birlikte DAP ve TKDK'ya projeler hazırladık. İnşallah bu projelerimiz geçerse alet makine parkımızı geliştirmiş olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından teknik elemanlar tarafından pratik olarak mibzerle Aspir ekimi gösterildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2016 Yılı 'Tahmin ve Erken Uyarı' Çalışmaları BaşladıÖnceki Haber

2016 Yılı 'Tahmin ve Erken Uyarı' Çalışm...

Kayseri Tarım Fuarı Renkli Görüntülere Sahne OlduSonraki Haber

Kayseri Tarım Fuarı Renkli Görüntülere S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar