Şekerbank

Karadağ: ‘Muş’un Tarımsal Potansiyelini Harekete Geçirecek Atılımlara Özel Sektörün Yoğun İlgisi Var.’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karadağ: ‘Muş’un Tarımsal Potansiyelini Harekete Geçirecek Atılımlara Özel Sektörün Yoğun İlgisi Var.’
Tofidass

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü’ndeki “Çayır Mera ve Yem Bitkileri-Yeşil Alan Çim Bitkileri Tescil Komitesi” toplantısına başkanlık etti.

“Bitki Çeşitlerinin Kayıt Altına Alınması” Yönetmeliği gereği düzenlenen “Çayır Mera ve Yem Bitkileri-Yeşil Alan Çim Bitkileri Tescil Komitesi” toplantısı, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Bitki Islahçıları Alt Birliği, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, Yem Sanayicileri Birliği ve Peyzaj Mimarları Odası’ndan üyeler katıldı.

Prof. Dr. Yaşar Karadağ, toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek, “Tescil ve üretim izni alınan tüm bitki çeşitlerinin ülkemiz tarımına ve üreticilerimize hayırlar ve bereketler getirmesini diliyoruz.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın Muş’ta tohum üretimi için yaptığı davete tohumculuk sektörünün önde gelen 15 firmasının olumlu dönüşlerde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Karadağ, “Firmaların olumlu dönüşleri de gösteriyor ki Muş’un tarımsal potansiyelini harekete geçirecek atılımlara özel sektörün yoğun ilgisi var. Üniversitemizin, Muş’taki ve bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerin ileri taşınması adına yürüteceği faaliyetleri aşama aşama uygulamaya koyacağız ve kamuoyu ile paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Desteklemeler ArtırıldıÖnceki Haber

Tarımsal Desteklemeler Artırıldı

Polat: ‘Üniversitemiz Bölgenin Tohumculuk Ve Anaç Arı Üretim Merkezi Olacak’Sonraki Haber

Polat: ‘Üniversitemiz Bölgenin Tohumculu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar