Şekerbank

Iğdır’da Bal Ve Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Iğdır’da Bal Ve Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı
Tofidass

Iğdır Valiliği öncülüğünde ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün de katkıları ile "Bal ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı" düzenledi.

Belediye Meydanı Zübeyde Hanım Bulvarında kurulan fuarın açılış törenine Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU, Emniyet Müdürü Melih EKİCİ, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. Mehmet Hakkı ALMA, Belediye Başkanları Murat Yikit, Kurban KAYA, Ali VAROL, Birlik Başkanları, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılışta ilk konuşmayı Iğdır Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüccet ŞABAHAT; "Arıcılığın her bir noktası emek isteyen bir uğraştır. Yöremizde tüketilen bal ve diğer arı ürünleri ilimizin yüksek yaylalarında üretilmektedir. Yaylalarımızda tarım ilaçlamasının olmaması, Iğdır'a özgü endemik bitkilerin çeşitliliği, doğal floramızın zenginliği balın değerinin yüksek seviyede olmasını sağlamaktadır. Dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri olan bal anne sütünden sonra en yararlı besindir. İçerisindeki vitamin mineral ve aminoasitler ile insan sağlığına ve gelişimine faydalı olan bal hastalıkları önleyerek vücuttaki zararlı mikropları yok etmektedir" dedi.

Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ ise "Üreticinin ürettikleri ürünler için Pazar oluşturamadığı için motivasyonunun olumsuz etkilendiğini bu durumda tüketici ürünün elinde kalacağını düşünerek ürettiklerini maliyetinden çok düşük olarak aracı şekilde satmaktadır. Tanıtım fuarını düzenlememizdeki amaç üreticilerin ürettikleri ürünü birinci elden tüketiciye satmak tüketiciyle buluşmasını sağlayarak emeğinin karşılığını aracı şirket sayısını azaltarak bizzat kendisinin yapmasını sağlamaktır. Iğdır ovası Türkiye'nin doğu Anadolu bölgesinde ve Türkiye'nin en doğusunda yer alan gerek iklim özellikleri gerekse verimli topraklarıyla doğunun çukur ovasıdır. Tarımsal potansiyeli, üretim kültürü, coğrafi yapısıyla ve kültürel çeşitliliği ile Iğdır geleneksel ve yerel ürünler bakımından zengin illerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Konuşmalardan sonra fuar açılışı için kurdele kesildi. Vali Enver ÜNLÜ ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU ile birlikte fuardaki bütün stantları gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıveliler’ de “Toroslarda Yaz Seracılığı Projesi”Önceki Haber

Sarıveliler’ de “Toroslarda Yaz Seracılı...

Üreticilere Sertifikalı Tohumluk Dağıtımı BaşladıSonraki Haber

Üreticilere Sertifikalı Tohumluk Dağıtım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar