Şekerbank

Hibe Destekli Silonun Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe Destekli Silonun Açılışı Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kırsaldaki ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi, verimliliğin arttırılması, tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını sağlamak için, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi Kapsamında Merkez Germece köyü girişine yapılan çelik silo açılışı yapıldı.

Çankırı Karaşeyh Köyünde (Germece köyü  girişi)  Türkcan Kardeşler A.Ş. tarafından yatırımı tamamlanan Çelik Silo açılışına Vali Vahdettin Özcan, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nejat Gamzeli Akyurt Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, Orta Darfur Tarım Genel Müdürü Tarik Al-Bahi, ve beraberindeki Sudan'lı Ziraat Mühendisleri ile, STK temsilcileri, merkez köy muhtarları ile Akyurt İlçesine bağlı köy muhtarları ve çiftçilerin katılımıyla başlandı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı çelik silo açılışı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, Ankara grubu Akyurt seğmenlerinin halk oyunları gösterisi ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır " Çelik silo tesis açılışımıza hepiniz hoş geldiniz. Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar bakanlığımızca kırsaldaki ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi, verimliliğin artırılması, tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını sağlamak için başlatılan bir programdır. Bu gün açılışını yaptığımız tesisin proje bedeli 1.269.684 TL olup, müdürlüğümüzce 491.594 TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. Açılacak olan bu tesisin ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olması temennisiyle yatırımın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederim." Dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş " Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında kendisi de bizim belediye meclis üyemiz olan Bünyamin Türkcan tarafından yaptırılarak, bu gün hizmete açacağımız olan çelik silonun hayırlı olması temennisinde bulunarak, tüm katılımcılara sevgi ve selamlarımı sunuyorum." Dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan " Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca desteklenen tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programı kapsamında tamamlanan ve bu gün açılışını yapacağımız çelik silo tesis açılışına hepiniz hoş geldiniz. Aramızda bulunan Akyurt Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş ve belediye meclis üyelerini, oda başkanlarımızı, Çankırı ve Akyurt'tan gelen muhtarlarımız ile tüm misafirlerimizi ve katılımcıları saygı ile selamlıyorum. Bu gün biraz önce Belediyemizin yapmış olduğu bir tesiste bir yıldır eğitim gören 15 kursiyer Japonca dil eğitim kursunu bitirdikleri için tebrik ediyorum. Organize Sanayi Bölgemizde 500 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştır. Çankırı'nın üzerindeki branda ve örtü kalkmıştır. Bu günlerde Ankara ilimizde Atatürk Kültür Merkezinde Çankırı'nın tanıtım günlerini icra ediyoruz. Çankırı'nın değerlerini ve sosyal yapısını Ankara'ya aktarıyoruz. OSB'de 126 sanayi parselimiz vardır. Allahın izniyle yakın zamanda  bu parsellerde de  bacalar tütecektir. Sosyal konut projelerimizde devam ediyor. Ben şu anda Çankırı'da altıncı hizmet yılındayım. Çankırı'yı ve Çankırı halkını çok seviyorum. Çankırı'yı hiçbir zaman unutmayacağım, Çankırı benim Vali olarak ilk göreve başladığım yerdir. Tesis sahibi Bünyamin Türkcan'a  ve kardeşlerine Cenabı Allah'tan  bol kazanç, bol hayır diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepiniz Allaha emanet olunuz, Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun." Dedi.

Daha sonra çelik silonun açılışı gerçekleştirilerek, silonun gezilmesi ile program sona erdi.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atatürk Barajı çiftçiye 'can suyu' olduÖnceki Haber

Atatürk Barajı çiftçiye 'can suyu' oldu

Denizli Lavanta ve Adaçayı Cennetine DönüşüyorSonraki Haber

Denizli Lavanta ve Adaçayı Cennetine Dön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar