Şekerbank

Genç Çiftçilerin Yüzleri Gülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilerin Yüzleri Gülüyor
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu’nun Altınordu ilçesinde 8 kişiye 48 adet büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Ordu Altınordu Belediye Mezbahanesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu da katıldı.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ancak biliyorsunuz ve takdir edersiniz ki, dünyada en pahalı eti biz yiyoruz. Hükümet bu sıkıntıları gördüğü için başından beri uğraşıyor, tedbir alıyor. Bugün burada 6.5 trilyonluk tarımsal teşvikin bir bölümündeyiz. Bugün Gülyalı ve Altınordu ilçemizin dağıtımı yapılıyor. Şili’den gelen Angus ve Karavel türü dişi düvelerin dağıtımı için genç çiftçiler müracaatta bulunuyor ve bu müracaatlar değerlendirilerek, her birine 30 bin TL’ye tekabül eden 6 tane dişi düve verildi. Genç arkadaşlarımız bunlara iyi bakarlarsa kendileri için bir hibe olacak. Devletin tarımsal faaliyetin her türüne desteği var aslında. Ahırım yok diyenlere ahırın %50'sini devlet yapıyor. Sadece inek dağıtımı da değil eğer istenirse 40 tane küçükbaş koyun dağıtılıyor. Tavukçuluk yapacağım diyene 500 tane iyi cins damızlık tavuk veriliyor. Malumunuz köylerde nüfus göçü yaşanıyor. Köydekiler şehre gelince köydeki geniş araziler, otlaklar önceden ekonomiye kazandırılırken şimdi geniş alanlarda yağan yağmurlarla insan boyunu geçen otlar büyüyor ve kuruyor heba oluyor. Ekonomiye kazandıramıyoruz. Bu teşvikler sayesinde hayvancılığımız hakkettiği yeri alacaktır. Vatandaşlarımızın bu teşviklerden yararlanabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle irtibata geçmesi lazım. Hangi tür tarımsal faaliyetlere ne tür teşvikler var görüşebilirler” dedi.

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında başvuru sonucu büyükbaş hayvan dağıtımından faydalanan çiftçiler ise, duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bakanlığımıza, Valiliğimize, İl Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Gerçekten ülkemizde bir açık vardı. İnşallah doğru amaçla, doğru yerde kullanılırsa, üretici arkadaşlara verilirse, faydasının olacağına inanıyoruz. Teşviklerin devamını da bekliyoruz. Biz bundan sonra daha da verimli olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Ordu ilinde 122 genç çiftçiye her bir işletmeye 6’şar adet olmak üzere toplam 732 büyükbaş hayvan, 47 genç çiftçiye her bir işletmeye 40’ar adet olmak üzere toplam 1880 küçükbaş hayvan, 29 genç çiftçiye her bir işletmeye 40’ar adet olmak üzere toplam 1160 arılı kovan ve ekipmanları ile 7 genç çiftçiye 500’er adet kanatlı hayvan temin edildi. Teslim edilen bu hayvanlar karşılığında toplam 205 genç çiftçiye uyguladıkları hayvancılık projeleri karşılığında 6.150.000 TL’lik hibe uygulandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaban keçisi donmuş şekilde bulundu!Önceki Haber

Yaban keçisi donmuş şekilde bulundu!

Elektrik Kaçağı 5 Gebe İneği Telef EttiSonraki Haber

Elektrik Kaçağı 5 Gebe İneği Telef Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar