Şekerbank

Diyarbakır'lı Genç Çiftçiler Büyükbaşlarına Kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır'lı Genç Çiftçiler Büyükbaşlarına Kavuştu
Tofidass

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır'da genç çiftçi projesi desteklemeleri kapsamında 172 hayvancılık projesi, 73 bitkisel üretim ve diğer projeler olmak üzere toplamda 245 proje belirlenmiştir. Bu doğrultuda bakanlık tarafından 7 milyon 350 bin TL ödenek tahsil edilmiştir.

30 Ekim 2016 tarihinde Sur İlçemizde 10 adet Büyükbaş, 5 Küçükbaş ve 4 adet Bitkisel üretim projesi olmak üzere toplamda 19 adet projeden 14 adeti tamamlanmış olup 420.000 TL. hibe ödemesi yapılmıştır. Sur ilçesine 10 genç çiftçiye 60 düve dağıtıldı. Kırsal Kalkınma ve örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer, Sur ilçe Müdürü Mahmut Akbaş ve teknik elemanların katıldığı düve dağıtımı 10 genç çiftçimize kişi başı 6 büyükbaş olmak üzere toplamda 60 büyükbaş hayvan teslim edildi.

Ergani İlçesi'ndeki 12 genç çiftçiye hibe destek projesi kapsamında 72 büyükbaş hayvan verildi.

Genç çiftçilere 72 düve dağıtımı için düzenlenen törene, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer, Ergani İlçe Müdür ve teknik elemanları ile çiftçiler katıldı.

Proje kapsamında Ergani İlçemizde 12 adet Büyükbaş, 5 adet Küçükbaş ve 5 adet Bitkisel üretim projesi olmak üzere toplamda 22 adet projeden 17 adeti tamamlanmış olup 510.000 TL. hibe ödemesi yapılmıştır.  31 Ekim 2016 tarihinde Ergani İlçemizde 12 genç çiftçimize kişi başı 6 büyükbaş olmak üzere toplamda 72 büyükbaş hayvan Ergani Kaymakamlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafında düzenlenen türenle teslim edildi.

Tarım da sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla

Yapılan türende Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar bir konuşma yaptı.

Atalar; Diyarbakır'da bu yıl başlatılan Genç Çiftçi kapsamında uygulamaya konulan projelerin birinde dağıtım törenini icra etmiş bulunuyoruz. İlimiz yaklaşık olarak 245 tane projeye hibe desteği ödemesi yapılacaktır. Bu hibe desteği 245 projenin 22 adedi Ergani ilçesinde uygulanacaktır ve 22 projenin 17 tanesi hayvansal üretim, 5 tanesi de bitkisel üretim olmak üzere toplam 22 projeye 660 bin lira değerinde bir hibe ödemesi gerçekleştirilmiş olacaktır. Genç Çiftçi Projesi nedir? Ne amaçla uygulamaya konuldu biraz da bununla ilgili bilgi vermek isterim. Bakanlığımız tarafından özellikle 18-41 yaş arası genç çiftçilerimizin kırsal alanda istihdamını sağlayarak en verimli çağlarında kırsal şartlarda, doğduğu yerde üretim yapması ve orda kalmasını sağlamak amacıyla proje yürürlüğe konmuştur.

Gençlerin son zamanlarda özellikle bu uğraşılarını teşvik etmek amacıyla kişi başına 30 bin lira olan bu proje inşallah kırsal alandaki istihdamı arttıracaktır ve buradaki üretimi daha da geliştirecektir.   Bu projenin başarısı sizlerin göstereceği bu çabalara bağlı. Biz bu kapsamda olanaklarımızı seferber ettik ve bu şartları sağladık. İnşallah önümüzdeki sene ve bir sonraki sene de bu projenin devamı yine uygulanacak ve hep beraber bunun meyvelerini inşallah kısa bir süre içerisinde göreceğiz. 

Genç Çiftçi projesine ait hayvanların temini Tarım İşletmelerinden yapılmakta olup diğer hayvanların nakil ve teslimat işlemleri ileriki günlerde devam edecek. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerin üretimleri her aşaması kontrol altında olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırsaldaki Kadın Çiftçilerin Eğitim Projesi BaşladıÖnceki Haber

Kırsaldaki Kadın Çiftçilerin Eğitim Proj...

Su ürünlerinde çapraz denetim çalışması yapıldıSonraki Haber

Su ürünlerinde çapraz denetim çalışması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar