Şekerbank

Bitki Sağlığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki Sağlığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Andırında Bitki Sağlığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Tofidass

Hedef Kalıntısız Üretim

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Entegre Mücadele kapsamında Çokak ve Çiğşar Köylerinde yapılmakta olan Kiraz Entegre Mücadele Programı titizlikle uygulanmaya devam etmektedir. Bu program kapsamında 2015 yılında 59 çiftçiye ait toplam 1000 da alana 145 adet sarı yapışkan tuzak asılmış ve düzenli olarak tuzak kontrolleri yapılarak Kiraz Sineği mücadele zamanı tespit edilmiştir

Ayrıca Kiraz hastalık ve zararlıları ile mücadele teknik talimatlarına uygun olarak insan sağlığı ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak zararı en az olan en ucuz ilacın zamanında ve dozunda kullanılması için çiftçilerin bilinçlendirilmesi yönünde yapılan çalışmalar devam etmektedir.

Zirai İlaç Bayileri her ay en az bir defa denetlenerek yönetmeliğe aykırı bir durumlarının olup olmadığı kontrol edilmektedir. İlçede faaliyet gösteren Kimyevi Gübre Bayileri ayda en az 1 kez denetlenerek bayisi olmadıkları gübreleri satmamaları konusunda uyarılmaktadırlar.

Andırın İlçesinde ön plana çıkan önemli ürünü kirazda kalite ve kalibrasyonun artırılması çalışmaları kapsamında EDUSER ve Andırın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün ortak olarak organize ettiği   Isparta ilinde düzenlenen Kiraz-Vişne Çalışma Toplantısına teknik personelin ve kiraz yetiştiriciliği yapan 16 çiftçinin katılması sağlanmıştır. Ayrıca bu gezi kapsamında Eğirdir'de bulunan kiraz işleme ve paketleme fabrikalarına da teknik gezi yapılmıştır. Böylece üretimden paketlemeye kadar olan aşamaların çiftçiler tarafından görülerek ilçedeki üretime örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır.

Entegre Mücadele Programı kapsamında olan uygulama bahçeleri haftada en az 1 kez kontrol edilerek çiftçilere gerekli eğitim, hastalık ve zararlı kontrolü konusunda gereken yardımlar yapılmaktadır             

Üretici Kayıt Defteri tutma zorunluluğu olan ve ilçemizde ekonomik anlamda yetiştiriciliği yapılan ürünlere ve sahiplerine Üretici Kayıt Defterleri verilmekte böylece gerek ilaç kullanımı gerekse ilacın uygulanması hususunda kontrollü çalışmalar yapılması hedeflenmektedir

Üretici Kayıt Defteri Kontrolleri yapılarak ilgili ürünlerde kullanılan tarım ilaçlarının reçetelendirilmesi, temin edilmesi ve uygulanması konusunda denetim sağlanmaktadır.

Andırın İlçesinde 20 Mahallesinde görülen çekirge ile mücadele kapsamında İl Müdürlüğünce temin edilen ilaçların çiftçilere dağıtmak ve gerekli eğitim verilerek yaklaşık 3.500 dekar alanda mücadelesi yapıldı.

Buğday üretim alanlarında görülen Süne zararlısına ve sarı pas hastalığına karşı çiftçilere eğitilmiş ayrıca sürvey çalışmaları ve düzenli tarla kontrolleriyle birlikte yapılan mücadele sonucu buğday üretiminde olası ürün kaybı önlenmiştir.

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personellerince Elma,Armut, Ceviz ve Kiraz hastalık ve zararlılarına karşı mücadele edilmesi amacıyla çiftçi eğitim toplantıları yapılmıştır. Ayrıca bahçe ziyaretleri de yapılarak çiftçilerin pratik uygulamada da mücadele yöntemlerini görmesi sağlanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SU ÜRÜNLERİ DENETİM VE KONTROLÜ EĞİTİMİ TOPLANTISIÖnceki Haber

SU ÜRÜNLERİ DENETİM VE KONTROLÜ EĞİTİMİ...

Antepfıstığı Rekolte Tahminleri YapıldıSonraki Haber

Antepfıstığı Rekolte Tahminleri Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar