Şekerbank

Ayçiçek tarlaları, fotoğraf stüdyosuna döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya'da sarıya boyanan ve hasat zamanı yaklaşan ayçiçek tarlaları fotoğraf sanatçıları tarafından doğal stüdyo olarak kullanılıyor

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "Doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçek tarlaları fotoğrafçılar tarafından doğal fotoğraf stüdyosu olarak kullanılıyor.

Bölgede sarının farklı tonları ve şeklinin güzelliğiyle ilgiyi üzerine toplayan ayçiçekler, kendine hayran bırakıyor.

Özellikle gün batımına yakın saatlerde ayrı bir güzelliğe bürünen ayçiçek tarlaları birçok profesyonel fotoğrafçı tarafından da stüdyo olarak kullanıyor.

Fotoğrafçılar stüdyo ortamında yapay ışıklarla fotoğraf çektirmek istemeyen müşterilerini ayçiçek tarlalarına götürerek , doğal ışık ve perspektif derinliğini en güzelinin yaşandığı "sarı gelin" tarlalarında anı donduruyor.

Ayçiçeklerin tonlarını fon olarak kullanan fotoğrafçılar bazen çiftlere şemsiye, bazen, keman gibi aksesuarlar vererek, fotoğraflarını zenginleştiriyor.

Açık hava stüdyosu olarak kullanılan tarlaları özellikle hafta sonları yeni çiftlere ev sahipliği yapıyor.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ayçiçek tarlalarında insanların fotoğraf çektirdiğini görmeye başladıklarını söyledi.

Sarı gelin olarak nitelendirilen ayçiçek tarlalarının çiçek açmasıyla birlikte vatandaşların ilgisini çektiğini belirten Şaylan, çiftçilerin de tarlalarında fotoğraf çektiren vatandaşları gördüğünde mutlu olduklarını dile getirdi.

Fotoğraf sanatçısı Ufuk Şumnullu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açık havada daha güzel pozlar yakaladıklarını belirtti.

Stüdyoda doğala yakın fotoğraf alabildiklerini ifade eden Şumnullu, özellikle yeni evlenen çiftlerin ayçiçek tarlalarında fotoğraf çektirmeyi istediklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köylünün geçim kaynağı oldu! Tüm dünya o köyden alıyor...Önceki Haber

Köylünün geçim kaynağı oldu! Tüm dünya o...

Tescilli Fasulye'de Hasat HeyecanıSonraki Haber

Tescilli Fasulye'de Hasat Heyecanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar