Şekerbank

“Arıcılığın Başkenti”nde Arıcılara Yüzde 50 Hibeli Arı Ve Kovan Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Arıcılığın Başkenti”nde Arıcılara Yüzde 50 Hibeli Arı Ve Kovan Desteği
Kahramankazan Belediyesi’nden arıcılara yüzde 50 hibeyle arı ve kovan desteklemesi
Tofidass

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, arıcılık ve bal üretimi sektöründe çok sayıda firmaya ev sahipliği yapan, Türkiye’de ana arı üretiminin yüzde 65’inin yapıldığı Kahramankazan’daki arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yüzde 50 hibeyle arı ve kovan desteği vereceklerini söyledi. Taleplerin toplanmasına başlanmasının ardından önümüzdeki günlerde kursiyerlere yüzde 50 hibe oranıyla verilecek arı ve kovanları dağıtılacak.

Kahramankazan Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında yoğun bir potansiyele sahip olan ilçedeki çiftçi ve üreticilere yönelik yaptığı desteklemeleri sürdürüyor.

Tebrik etti, hediyelerini verdi

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen Arıcılık Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği törene katıldı. Kursiyerleri tebrik eden Oğuz, kendilerine sertifikalarını takdim etti. Oğuz ayrıca, kursu başarıyla tamamlayan 30 kursiyere eldiven, maske gibi arıcılık malzemelerinden oluşan bir set hediye etti. Kursiyerler de Başkan Oğuz’a ilgi ve hediyeleri için teşekkür etti.

Arı ve kovan müjdesi

Başkan Oğuz, Kahramankazan’ın arıcılık sektöründe hizmet veren önemli sayıda firma ve kuruluşa ev sahipliği yaptığı, Türkiye’deki ana arı üretiminin yüzde 65’inin de yine ilçelerinde yapıldığını belirterek, “Kahramankazan Türkiye’de arıcılığın başkenti. İlçemizde arıcılıkla ilgili pek çok faaliyet gerçekleştiriliyor. Bugün de bu anlamlı kursu başarıyla tamamlayan kardeşlerimizle beraberiz” dedi. Kahramankazan Belediyesi olarak her zaman üreticinin, çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Oğuz, “İnşallah kursu başarıyla tamamlayan kardeşlerimiz de arıcılık alanında faaliyetlerde bulunacak. Bundan önce nasıl ki çiftçimize mazot desteği, fide desteği verdiysek, esnafımızın yanında olduysak. Burada da arıcılıkla ilgili üretime odaklanacak, arı üreticilerimize, bal üreticilerimize Kahramankazan belediyesi olarak yüzde 50 hibe oranıyla arı ve kovan desteği vereceğiz” diye konuştu. Oğuz yüzde 50 hibe destekli arı ve kovanların önümüzdeki günlerde kursiyerlere dağıtılacağını söyledi.

Kursiyerlerden katkı sözü

Kursiyerler de, Başkan Oğuz’un bu müjdesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, kendisine teşekkür etti. Kursiyerler, Kahramankazan’ın arıcılık alanındaki potansiyeline ellerinden geldiği kadar katkıda bulunmak için çalışacaklarının sözünü verdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Böcek’in tarıma desteği sürüyorÖnceki Haber

Başkan Böcek’in tarıma desteği sürüyor

Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitim çalışmalarına devam ediyorSonraki Haber

Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü eğit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar