Şekerbank

6. Çorum Tarım Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6. Çorum Tarım Fuarı Açıldı
Tofidass

23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen 6. Çorum Tarım Fuarının açılışı Vali Necmeddin Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, SGK İl Müdürü Duran Cesur, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı; "Bugün 6.sını düzenlemek üzere Çorum Tarım Fuarında bir araya geldik. İlimizin geleceği, ekonomisi ve kalkınması için biz tarım fuarına çok büyük önem veriyoruz. Bu yüzden bu fuara destek olan bütün kuruluşlarımıza ve STK'larımıza teşekkür ediyorum.

Bu fuar gerek tarımın teknoloji ile buluşması gerekse farklı ürünlerin tanıtılması açısından çok önemli.

Fuarlar, firmaların kendilerini ispat ettikleri ve birbirleriyle daha iyi tanışıp yarıştıkları bir ortamdır. Ayni zamanda sektörler yeni geliştirilen teknolojileri, girdileri fuarlar aracılığıyla tanıtımını yaparak çiftçinin ufkunu açarlar.

Türkiye'de tarımsal verimlilik, özellikle son yıllarda geliştirilen stratejik bakış açısıyla, oluşturulan yeni destekleme politikalarıyla, uygulanan projelerle artmıştır.

İlimiz tarımsal üretim değeri, hayvancılıkla birlikte 3 Milyar liraya çıkmıştır. Bu, uygulanan doğru politikalarla, projelerle ve desteklemelerle sağlanmıştır.

İlimiz coğrafi konumu, sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gelişmişlik açısından önemli olduğu kadar, tarımsal potansiyeli, arazi, iklim ve toprak varlığı bakımından da önemli bir yere sahiptir.

Tarım Sektöründeki aktörlerin, Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen, modern alet ekipmanlar, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç ve gübre gibi girdilerden ve gelişen teknolojiden haberdar olması gerekir.

Gerçekleşecek Tarım Fuarı İlimiz ve Bölgemiz çiftçileri ile sektörde hizmet veren sanayi ve ticaret kuruluşları ve tarım sektörünün tüm paydaşları açısından büyük faydalar sağlayacaktır.

Üretimden tüketime tüm zincirin eğitim, üretim ve denetim hizmeti veren kurum olarak bizde yaptığımız bütün çalışmaların öncelikle çiftçilerimize fayda getirmesine, dolayısıyla da tarım ve ekonomimize yarar sağlamasına özen gösteriyoruz.

Kurum olarak üzerimize düşen görevi sorumluluk bilinci ile yerine getirmeye çalışıyor ve gelişen tarım sektöründe geleceğe güvenle bakıyoruz.

Sayın Valimize bizim bütün çalışmalarımızda olduğu gibi bugün de bizi yalnız bırakmadıkları için kurumumuz adına şükranlarımı arz ederim.

Bu yıl 6. sı Düzenlenecek olan Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının ilimiz ve bölgemiz açısından hayırlı olmasını diler, bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kamu, özel kurum ve kuruluş temsilcilerine ve çalışanlarına teşekkürler eder. Saygılarımı sunarım." diye konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç açılışta yaptığı konuşmasında; "Çorum'un müteşebbis ruhuyla Türkiye'deki en seçkin 10 il arasına girmeyi başardığına dikkat çekerek, ilimizin kendi dinamizmi ve gayretiyle çok önemli yerlere geldiğini vurguladı.

Çorum'un İstiklal Harbi'nde, Kıbrıs Harbi'nde, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da çok şehit veren vatan toprağının tapu taşları gibi dimdik duran bir il olduğunun altını çizen Sayın Valimiz, Çorum'un en iyisini hak ettiğini belirtti.

Valiliğimiz olarak hazırlanan stratejik planla kısa ve orta vadede verim alınabilecek alanlarda çalışmalar yapıldığını anlatan Sayın Valimiz, "Yeni başladığımız gelişme planıyla da gelecek 30 yılımızı planlıyoruz. Çorum'da ne yapmak lazım. Artık hayvancılık sektörü de tarımla birlikte zikrediliyor. Tarım ve hayvancılıkta yapmamız gereken çok iş var. Bize ikram edilen, lütfedilen zengin ve mümbit ovalarımız var. Bu ilden geçen Kızılırmak var. DSİ tarafından tüm su kaynaklarımızın planlandığı çalışma var. Yakın gelecekte sulanabilir tarım arazilerinin tamamı bu ilde suya kavuşacak. Sulanabilir tarım arazilerinin tamamını sulayan tek il belki de Çorum olacak. Bütün bunları entegre planla desteklemek lazım. Tarım ve hayvancılığı bir kabul ederek desteklemek lazım. Kesinlikle modern yöntemleri kullanmamız lazım. Tüm bunlar planlanıyor. Aşama aşama önümüze gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Necmeddin Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Orhan Sarı ve protokol üyeleri hep birlikte fuarın açılış kurdelesini keserek davetliler ile birlikte fuardaki stantları tek tek gezip bilgi aldılar.

Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuar 26 Kasım'da sona erecek. Tarım, gıda ve hayvancılık olmak üzere üç bölümden oluşan ve 45 ilden 500 firma stant açtığı fuara 300 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arazi Toplulaştırma Konusunda Eğitim Çalışmaları Devam EdiyorÖnceki Haber

Arazi Toplulaştırma Konusunda Eğitim Çal...

Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve İklim Değişikliği PaneliSonraki Haber

Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar