Şekerbank

1200 kiloluk boğa 16 bin liraya satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1200 kiloluk boğa 16 bin liraya satıldı
Tofidass

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ziyaret ettiği kurban pazarındaki bin 200 kiloluk simental cinsi boğanın satılmasında aracılık yaptı. Pazarın en büyüğü olan boğa 16 bin liraya satıldı. 
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Canlı Hayvan Borsası'nda açılan kurban pazarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Metin Öztürk, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle ziyaret etti. Kurban pazarını gezen Vali Güvençer, kurbanlık satanlarla sohbet etti. Çoğunluğu Türkiye'nin doğu illerinden gelen kurban satıcıları, satışların yeni başladığını ve arife günü artış beklediklerini söyledi. 
PAZARIN EN BÜYÜĞÜ SATILDI
Kurban pazarında küçükbaş hayvan satıcılarının ardından büyükbaşları da inceleyen Vali Güvençer, pazarın en büyüğü olan bin 200 kiloluk simental cinsi boğanın satışına aracılık yaptı. Vali Güvençer'in hakemliğinde, kurbanlık boğa 16 bin liraya satıldı. Kurban bayramına ilişkin tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Güvençer, pazarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi.  
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk de kurbanlık alacaklara uyarılarda bulundu. Öztürk, jandarma ve emniyet aracılığıyla yol kontrollerinin yapıldığını ve kaçak hayvana izin verilmediğini belirtti. Manisa kent genelinde kurbanlık için 135 bin küçükbaş ve 15 bin 500 büyükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi. 
DOLANDIRICILIK UYARISI
Manisa Emniyet Müdürlüğü'ndeki toplum destekli polisler de, dolandırıcılık ve sahte paraya karşı kurban satıcılarını uyardı. Polisler ellerine aldıkları sahte ve gerçek paraların arasındaki farkları kurban pazarındaki satıcılara anlattı. Sahte paraya karşı uyarılar yapılırken ayrıca son zamanlarda artan 'FETÖ terör örgütüne üyesiniz' diyerek dolandırmaya çalışan kişilere karşı da bilgilendirme yapıldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Yaklaşık bir hafta sonra idrak edeceğimiz kurban bayramı öncesinde, aynı zamanda kurban pazarı olarak da kullanılan Manisa Canlı Hayvan Borsamızı hep birlikte ziyaret ettik. Manisa’da adet haline gelmiş. Ben de bu adeti tekrarlamak üzere buradayım. Öncelikle yaklaşan Kurban Bayramımızı Manisalıların ve tüm hemşerilerimizin en içten samimiyetimle hayırla, güzellikle, huzurla yaşamasını temenni ediyorum. Doğrusu kurban bayramı öncesi olmasaydı çok uzun zaman sonra canlı hayvan borsasını ziyaret etme fırsatı bulacaktım. Bayram münasebetiyle borsayı ziyaret ettim. Gerçekten beni hem şaşırttı hem mutlu etti. Manisa için çok önemli bir kazanım. Emeği geçen herkesi, işletmesinde sorumluluk alan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Kurban bayramı malum bir dini vecibenin yerine getirilmesi. Allahüteala tarafından lütfedilen bir ibadet ama bu ibadetin özellikle Türk Milleti tarafından bir şenliğe dönüştürülmüş bir adet boyutu da var. Hayvan pazarları, alışverişler, pazarlıklar, hayvanın alınması, bir süre belki evde beslenmesi, kesme usulleri bize mahsus özel adetler. Gerek ibadet boyutuyla, gerek adet boyutuyla Türk milleti kendisine yakışır, bayram ruhuna yakışır tüm özeni göstermiş. Ama çağ değiştikçe, çağın gerektiği uygun bütün tedbirleri almak elbette gerekiyordu. Her konuda olduğu gibi vatandaşın ibadet özgürlüğünün yerine getirilmesinde de kendini sorumlu kılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle son 15 yılda çıkardığı mevzuat ve teşkilatlanması marifetiyle kurban pazarlarında, hayvan alım ve muhafazalarını bir kurala bağladı. Burada insan sağlığı, hayvan sağlığı kadar İslam'ın gerektirdiği ibadet özgürlüğünün tesisi de son derece önemli. Ben gereken sağlık kurallarının ve denetleme kurallarının bu tür önceden organize edilmiş pazarlarda çok daha düzgün bir şekilde işletildiğini görüyorum. Burada borsamızın görevlileri var. Kurban bayramı öncesinde güçlendirilmiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün personeli var. Emniyet teşkilatımız her zamankinden daha fazla bu bölgede duyarlı. Kurallara dikkat edersek bu borsanın hayvan pazarı varlığından azami derecede istifade etmiş olacağız. Kurban bayramına mahsus hazırlanan kurban kesim yerlerinde sertifikalı kasaplar tarafından hayvanların kesilmelerine özen gösterirsek hem ibadet açısından hem genel sağlık açısından doğru olanı yapmış olacağız. Borsamıza, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Burada alışveriş yapacak olan arkadaşlarımıza, hem alıcılara hem satıcılarımıza iyi pazarlar diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Örnek Çiftçi Bir İlki Daha BaşardıÖnceki Haber

Örnek Çiftçi Bir İlki Daha Başardı

TKDK’da Hedef 28 Milyon Liralık DestekSonraki Haber

TKDK’da Hedef 28 Milyon Liralık Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar