Şekerbank

Yurtdışına En Fazla Satışı Yapılan Yerli Traktör Markasıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurtdışına En Fazla Satışı Yapılan Yerli Traktör Markasıyız
Dünyada ilk 10 traktör markası arasına girmeyi hedefleyen Hattat Traktör, hedefine ulaşmak için yeni anlaşmalarla yurt dışında da hızlı büyümesine devam ediyor.
Tofidass

Türkiye’nin, yerli üretim ve yerli sermaye ile yurtdışında en fazla satışı yapılan traktör markası olma özelliğini koruyan Hattat Traktör, 2017  itibari ile 5 kıtada 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.  Son iki yıldır pazar payını en fazla artıran traktör markası olan Hattat Traktör, Konya’da 21-25 Mart tarihleri arasında düzenlenen 15. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nda yeni üretimini gerçekleştireceği 110 beygir gücündeki yerli üretim Hattat 398 ve Hattat 4110 modellerini çiftçilerin beğenisine sunuyor.

Hattat Traktör Genel Müdürü Duyşen Erdoğan, 2017 yılında hedeflerini daha da büyüttüklerini, kalite faaliyetlerine yapmış oldukları yatırımlar, nitelikli işgücü ve modern fabrika sistemi sayesinde ihracatlarını artırarak Türkiye’ye daha fazla  döviz girdisini sağlayacaklarını  belirtti.  2009 yılında  ilk Hattat Traktörü Polonya’ya sattıklarını belirten Erdoğan, yeni yapılan 1500 traktörlük anlaşma ile Doğu Avrupa’ya yapılan ihracatın artarak devam edeceğini belirtti.

‘Yerli ve milli bir markayız’

Erdoğan, “Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik ülkemize en fazla döviz girdisi sağlayan yerli  traktör markası olmamızdır” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Yerli bir isimle kendi benliğimizden ödün vermeden Hattat markasıyla ihracat yapmaktayız. 2009 yılından beri 5 kıtada 80 den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Hattat Traktör olarak en milli ve en yerli traktör markasıyız. 2017 yılında direkt ihracat yaptığımız ülke sayısını daha da artırmayı düşünüyoruz. Bugün yerli üretim Hattat Traktörü; Almanya, Macaristan, Fransa, İspanya, İtalya, Sudan ve Şili gibi birçok ülkede çalışırken görebilirsiniz. Doğu Avrupa da yeni yaptığımız anlaşma ile yurtdışı satışlarımız artarak devam edecektir. 1500 traktörün Macaristan, Rusya ve Polonya’ya satışını kapsayan bu anlaşma ile ülkemize döviz getirmeye devam ediyoruz.”

Erdoğan, modern üretim tesisleri ve kaliteli üretim sebebiyle Hattat Traktör’ün dünyada öncelikli tercih edilen markalardan biri olması hususunda emin adımlarla ilerlediğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Halen Türkiye’den yurtdışına tamamen yerli sermaye ve üretimle en fazla traktör ihracatı gerçekleştiren traktör markası konumundayız. Konya’da düzenlenen 15. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri fuarında 21-25 Mart tarihleri arasında çiftçilerimizin bizden özlemle ve ısrarla istediği Hattat 398 ve Hattat 4110  modellerimizi sergileyeceğiz.”

Üretim kabiliyeti ve kalite sayesinde birçok ülkeden montaj fabrikaları açma yönünde talep aldıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizi sevindiren çok kısa zamanda Hattat Traktör’ün bir dünya markası olma yolunda olmasıdır. Firmamızın kendi benliğinden ödün vermeden yerli bir traktör markası olarak yurtdışında birçok yarışmada birincilik alması da ayrı bir övünç kaynağıdır.”

Hedef istihdamı artırmak

Erdoğan, “En büyük hedefimiz Cumhuriyetin 100 yılı olan 2023 yılında dünyada ilk 10 traktör markası arasında olmaktır” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Fakat bu hedefimize ulaşırken sadece montaj yapan değil her zaman olduğu gibi traktörün A’dan Z’ye tüm parçalarını ülkemizde üreterek istihdam yaratmaya devam eden bir marka olacağız. Türkiye ekonomisinin daha da büyümesi ve istihdamın artması için yerli ürünü tercih etmek en büyük vatanseverliktir.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Açıkta satılan, organik diye aldığımız çaylar kanser yapar mı?Önceki Haber

Açıkta satılan, organik diye aldığımız ç...

Antalya Tarım İl Müdürü Belli OlduSonraki Haber

Antalya Tarım İl Müdürü Belli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar