Şekerbank

WORLDFOOD 2015 ve PET İSTANBUL Fuarları Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
WORLDFOOD 2015 ve PET İSTANBUL Fuarları Törenle Açıldı
Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan Worldfood İstanbul Gıda Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi CNR EXPO’da açıldı.
Tofidass

Dünya’da hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri, gıda teknolojileri, ambalaj, paketleme ve gıda işleme sektörlerini bir araya getiren fuarın açılışını; İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül yaptı.
Fuarın açılışında bir konuşma yapan İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Bakanlığın bu tür fuarlara büyük önem verdiğini vurgulayarak, İl Müdürlüğü olarak da sektörel organizasyonlara her zaman destek olduklarını, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Dünyada artan nüfusa karşı, gıdaya olan ihtiyacın da hızla artığının altını çizen Aygül, söz konusu gıda talebini karşılamak için üretimin artırılması gerektiğini belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının son yıllarda önemli tarımsal altyapı çalışmalarına imza attığını ifade eden Aygül şöyle konuştu: “Türkiye’deki istikrarlı tarım politikaları nedeniyle son yıllarda Türkiye uluslar arası alanda büyük mesafe aldı. Türkiye şu anda tarımsal üretimde 31üründe, ihracatında ise, 21 üründe ilk beşte yer almaktadır. Türkiye, dünyanın 7’nci, Avrupa’nın ise en büyük tarımsal ekonomisi durumundadır. Yine son 10 yılda tarımsal ihracatımız da 4 kat artmıştır” Açılıştan sonra fuara katılan protokol heyetiyle stantları gezen Hamit Aygül’e katkılarından dolayı plaket verildi.
Worldfood İstanbul Gıda Fuarı, IPACK Uluslararası Ambalaj Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı ile birlikte 1000’den fazla markanın katılımıyla gıda sektörünün gövde gösterisine ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Ş.  ile  Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) iş birliğiyle düzenlenen fuar, üç gün boyunca; Çikolata, Şekerleme, Bisküvi, Zeytin ve Zeytinyağı Ürünleri, Bal, Pekmez, Reçel, Çay, Kahve Ürünleri, Yumurta, Süt ürünleri, Bakliyat, Baharat, Yöresel ürünler, Meyve suyu ve Meyve suyu Konsantre Ürünleri, Paketlenmiş ve Hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürünün yer alacağı katılımcı profiline ev sahipliği yapacak. 03-06 Eylül 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarı vatandaşlarımız ücretsiz ziyaret edebilecek. WorldFood İstanbul süresince, T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve TÜGİDER – Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği iş birliği ile “Türkiye’ye ithalat imkânları ve mevzuatları”, “Kalkınma Ajansları’nın bölge gıda sektörüne katkıları” ve “Yurtdışında gıda sektörünün gelişimi için gerçekleştirilen örnek çalışmalar” konularının tartışılacağı bir dizi seminer gerçekleşecek
Öte yandan, 4. Uluslar arası Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı “PET İSTANBUL” un da aynı gün açılışı yapıldı. Fuar, Dünyada 100 milyar dolardan fazla hacme sahip olan evcil hayvan ürünleri ve gıdaları sektörünün, Türkiye pazarını fark etmesini sağlaması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 8 bin metrekare fuar alanı, 120 marka katılımı, 50 bin ziyaretçi hedefi ile Champion markasının ana sponsorluğunda gerçekleştirilen fuarda, evcil hayvan sahipleri için pek çok etkinlik de planlanmış durumda. Fuarda etkinliklerden bazıları şunlar: "Köpekli Spor Yarışması, Agılıty&Frezbee Show, Uluslararası Kedi Irk Yarışması, Kafes Kuşları Yarışması, Akvaryum Dekor Yarışması, Pet Yetenek Yarışması, CatWalk (En Güzel Yürüyen Kediler)"

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çinliler Adana'yı Tarımsal Üs yapacakÖnceki Haber

Çinliler Adana'yı Tarımsal Üs yapacak

Köprüköy 1. Tarım ve Hayvancılık Şenliği YapıldıSonraki Haber

Köprüköy 1. Tarım ve Hayvancılık Şenliği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar