Şekerbank

Çinliler Adana'yı Tarımsal Üs yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çinliler Adana'yı Tarımsal Üs yapacak
Türkiye'deki Yatırımın da Adana'yı Seçen Çin New Hope Firması Yetkilileri İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT'ü Makamında Ziyaret Etti
Tofidass

Ortadoğu ülkelerine olan yakınlığı, her mevsim üretime uygun iklimi, deniz, kara ve hava ulaşımı merkezlerinin ortasında yer alan Adana ili dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Finans Merkezi Singapur'da olan ve dünyanın birçok ülkesinde tesisleri bulunan Çin New Hope firması da Türkiye yatırımını Adana’da kurmayı tercih etti. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde  yıllık 200.000 ton kapasiteye sahip olan New Hope Turkey Yem tesisi  13.000 m2  si kapalı olmak üzere toplam 26.000 m2 arazi üzerine kuruldu. Bu tesiste 42 kişi istihdam edilmektedir.

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT’ü  ziyaret eden  New Hope firması Genel Müdürü Bo Zhao firma hakkında bilgi verdi. Bo Zhao Adana'yı ve AOSB’yi tercih etme nedenlerini şöyle anlattı;" Dünya'da 20 ülkede 600 tane farklı şirketi bulunan ve 15 milyar dolarlık iş hacmine sahip olan firmamız 1 yılda 16.000.000 ton üretim ve satış yapmıştır. Firmamız 60.000 bin kişiye istihdam sağlayan dünyanın birçok ülkesinde yatırımı bulunan önemli bir kurumdur." dedi.

Ayrıca   yatırım yapmadan önce Türkiye’de detaylı bir inceleme yaptıklarını kaydeden Genel Müdür Bo Zhao, yatırım için yılda mısır ve yem bitkilerinin ikinci ürün olarak hasadının yapılabildiği Adana’yı uygun bulduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti. "Mısır ve diğer bitkileri hayvan yemi üretimi için kullanmaktayız. Adana mısır üretimi konusunda Türkiye'de birinci. mısır da bizim en önemli hammaddelerimizden. üstelik Adana’nın iklimi üretim için çok uygun.  Adana OSB ise stratejik bir konumda olup uluslararası karayolu ve tren yolunun üzerinde. Aynı zamanda bölgenin önemli limanlarına da çok yakın. Burayı birçok yönden avantajlı bulduk" dedi.

Ziyaretin sonunda İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT  New Hope firması yetkilisinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Adana tarımına, istihdam ve ekonomisine sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mevsimlik Tarım İşçileri Eğitimleri SürüyorÖnceki Haber

Mevsimlik Tarım İşçileri Eğitimleri Sürü...

WORLDFOOD 2015 ve PET İSTANBUL Fuarları Törenle AçıldıSonraki Haber

WORLDFOOD 2015 ve PET İSTANBUL Fuarları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar