Şekerbank

Varol: Türkiye üretiminin yüzde yedisini karşılamaktayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Varol: Türkiye üretiminin yüzde yedisini karşılamaktayız
Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kapsamında Amasya’nın En İyi Kirazları Belirlendi
Tofidass

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı. Şehzadeler Gezi Yolundaki programa Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Prof.Dr. Metin Orbay, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zekeriya Şeker, protokol üyeleri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zekeriya Şeker ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir birer konuşma yaparak, Amasya’daki kiraz üretimi ve genel tarım konuları hakkında bilgi verdi.

Vali Dr. Osman Varol konuşmasında şunları kaydetti: "Ramazan Bayramının son akşamında sizlerle birlikte olmaktan memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Hepinizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. 12-22 Haziran Festivali kapsamında gelenekselleşmiş kiraz teşvik yarışmasını burada nihayetlendirmiş bulunacağız. Gerçekten Amasya’mızın tarım sektöründe önemli yeri ve konumunu kirazla belirleyeceğiz. Bugün burada kiraz üretiminde ciddi miktarlara sahibiz. Türkiye üretiminin yüzde yedisini karşılamaktayız. Sadece nicelik olarak yükselmeyip nitelik olarak da çok kaliteli, doğrudan ihracata yönelebilen üretim sağlanmaktadır. Burada Devletimizin teşviklerinin sağladığı çok büyük katkıları olmakla beraber, diğer taraftan da ilimizde mevcut olan tarım ve üretim kültürünün bu işe şevkle sarılan üreticilerimizin çok büyük emeği ve gayreti bulunmaktadır.

İlimiz tarımda çok iyi bir yerde bulunmaktadır. Bugün de bunun örneklerinden bir tanesi olan kiraz teşvik yarışmasının üretim süreci, kirazın soframıza gelene kadar olan lezzeti ve boyutu olmak üzere farklı iki ana grup kriterlerine göre değerlendirilerek sonuçlandırma yapıldı. Medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan çiftçilerimize teşekkür ediyor, hepinize bol kazançlar diliyorum. Amasya Kirazının tanıtımı ve üretimi noktasında emek harcayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz yetkililerine ve tüm üreticilere teşekkür ediyorum."

Daha sonra dereceye giren kiraz üreticilerine, Vali ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresun’da Seracılık GelişiyorÖnceki Haber

Giresun’da Seracılık Gelişiyor

Kıyı Balıkçılarına 500 - 1.000 TL Arasında Destekleme YapılacakSonraki Haber

Kıyı Balıkçılarına 500 - 1.000 TL Arasın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar