Şekerbank

Üreticilere yüzde 50 hibe, sıfır faizli kredi desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere yüzde 50 hibe, sıfır faizli kredi desteği
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKŞAM’a konuştu: “Gecikmiş projeleri hızlandıracağız. Sulama projeleri önceliğimiz olacak. Türkiye’nin bütün zirai alanlarını modern sulama teknikleriyle suya kavuşturacağız.”
Tofidass

Ülke genelindeki tarım alanlarını modern zirai sulama tekniklerine kavuşturacak projeler için geri sayım başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni dönemde önceliğin sulama projeleri olacağını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan, 8.5 milyon hektarlık tarım alanının suyla buluşturulması projelerini hızlandırıyor. TBMM’de AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Pakdemirli, “Sulamayla ilgili tüm projeler bizim için öncelikli. Çünkü kapsadığı alan çok büyük. İşin etki analizine önem veriyoruz”  dedi. Pakdemirli, şunları söyledi:

PROJELER HIZLANACAK

“Şu ana kadar AK Parti hükümetlerinin açıkladığı henüz bitmemiş olan projelerin hepsini, bütçe imkanları ve önem sırasına göre tek tek ele alacağız. Bu süreçte bütçe dışı modellerle neler yapabileceğimize de bakacağız. Sulamayla ilgili bütün projeler bizim için öncelikli.” Pakdemirli, “Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Özellikle etki analizi, fayda analizi, ekonomiye katkısı gibi faydalar üzerine yoğunlaşıyoruz. Bunlarla ilgili yetkili birimlerimiz gerekli raporları hazırlıyorlar. Bunlarla ilgili brifingler almaya devam ediyorum. Ayrıca çiftçilere desteklemeler de devam edecek” diye konuştu.

Yüzde 50 hibe, sıfır faizli kredi desteği

AK Parti’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, toplam 8.5 milyon hektarlık sulanabilir alanın tamamının modern sulama teknikleriyle suya kavuşturulması hedefleniyor. Bu çerçevede daha fazla tarım arazisini, suyla buluşması için yasal ve idari tüm tedbirleri alınıyor. 2023 yılına kadar yeni sistemde sulama ve arazi toplulaştırma projeleri tek elden yürütülecek. Böylece birbirini tamamlayan iki uygulama hızlıca sonuçlanacak. Etkin su kullanımı için damla ve yağmurlama sulama sitemlerine sağlanan destek yüzde 50 hibe ve sıfır faizli kredi desteklerine devam edilecek.

Modern sistemle tasarruf

Bugüne kadar sulamada geçilen modern sistemle büyük tasarruf sağlandı. Borulu sistemle sulanan arazi oranı  yüzde 6’dan yüzde 18’e çıktı. İnşa halindeki projelerde ise bu oran yüzde 94’e ulaştı. Devlet Su İşleri de 2019 yılı sonuna kadar 1071 gölet ve sulama tesisi inşasını bitirecek. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afetten Zarar Gören Çiftçilerin Borçları ErteleniyorÖnceki Haber

Afetten Zarar Gören Çiftçilerin Borçları...

Üreticileri Tarım Teknolojileri İle Buluşturacak Projenin İlk Adımı AtıldıSonraki Haber

Üreticileri Tarım Teknolojileri İle Bulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar