Şekerbank

Tutdere:Çiftçi ekim yapamaz hale geldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tutdere:Çiftçi ekim yapamaz hale geldi!
Tofidass

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’da esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerle Adıyaman esnafının sorunlarını yakından dinleyen Milletvekili Tutdere, zirai ürün satışı gerçekleştiren esnafa yaptıkları ziyarette gübre fiyatlarına üst üste gelen zamlar nedeniyle üreticilerin mağdur olduğuna dikkat çekti. Tutdere iktidara seslnerek, “Çiftçilerimizin zamanında tarlalarına girip üretim yapabilmesi için tarımdaki girdi fiyatlarını düşürün, çiftçilerimize zamanında destek verin.” dedi.

“Fiyatlarda Yüzde 80’e Varan Artış Yaşandı”

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin ziyaretinde “Gübre fiyatları oldukça yüksek, çiftçini alım gücü düştü” diyen esnaf, çiftçinin 200 kilo kullanacağı ürününe 150 kilo gübre aldığını söyleyerek, “Gübre kullanmadığın zaman verim de düşer, gübrenin aynı zamanda kalitesi de düşer. Yıllardan beri topraklarımızı gübreye alıştırdık” dedi.

Gübre fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 80’e yakın oranda arttığını altını çizen esnaf, “Taban gübresinin geçen seneki satış fiyatı 2 bin liraydı, bu seneki satış fiyatı 3 bin 200 lira oldu. DAP gübresinin geçen seneki satış fiyatı 2.600 liraydı, bu seneki satış fiyatı 4 bin 400 lira oldu. Üre gübresinin geçen seneki satış fiyatı 1600 liraydı, bu seneki satış fiyatı 3.500 lira oldu. Çiftçi böyle giderse gelecek sene ekim yapmayız diyor. Ekim yapmazsa durumun nereye gideceğini herkes çok iyi biliyor. Yağışlar da azaldı, verim de düştü. Mutlaka çiftçinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Girdi Fiyatlarında Yaşanan Artış Çiftçilerimizin Belini Büktü”
Çiftçilerin artan gübre maliyetleri karşısında tarlalarından uzaklaştırıldığını ifade ederek artan gübre fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Tüm gübrelerde geçen seneye oranla yüzde 80’e varan bir artış söz konusu. Çiftçilerimiz bu fiyatlardan gübre alamadığını, alamadıkları için de zamanında tarlalarına gübre atamadıklarını ifade ediyorlar. Bu çok tehlikeli bir durum, eğer çiftçiler gübre alamamışsa üretimin olmayacağı anlamına gelir. Eğer tarlada gübre eksikse ürün de eksik olacaktır. Tarımda girdi fiyatlarının pahalılığı Adıyaman’da da çiftçimizin belini bükmüştür.” dedi.

Yaşanan artışa iktidarın acil bir çözüm bulması gerektiğini ifade eden Milletvekili Tutdere, “İktidarın bu işe acil bir çözüm bulması için Adıyaman’dan iktidara sesleniyoruz. Yanlış tarım politikalarının acı faturasını çiftçilerimize ödetmekten vazgeçin. Çiftçilerimiz zorda, çiftçilerimizin feryadına artık kulak verin. Çiftçilerimizin maliyetlerinin düşürülmesi için gerekli çalışmaları bir an önce yapın” çağrısında bulundu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: Diyarbakır'da 1.150.000 dekar arazi daha sulamaya açılacakÖnceki Haber

Bakan Pakdemirli: Diyarbakır'da 1.150.00...

Sirke Üreticileri Derneği “SirkeDer” kurulduSonraki Haber

Sirke Üreticileri Derneği “SirkeDer” kur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar