Şekerbank

Taşköprü Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taşköprü Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali Başladı
Tofidass

Taşköprü Belediyesi’nin bu yıl 31’sini düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in katılımları ile gerçekleşti.

Bugün başlayan ve 20 Ağustos Pazar günü sona erecek festivalin açılışına; Milletvekillileri Metin Çelik, Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda Taşköprülü vatandaş katıldı.

 Festival, Vali Yaşar Karadeniz’in Tarihi Taş Köprü üzerine gelmesi ile başladı.  Burada protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Karadeniz daha sonra festival açılışını simgeleyen kurdeleyi kesti.

Festival alanında kurulan yöresel el sanatları stantlarını ziyaret ederek esnafa sohbet eden Vali Karadeniz, yöresel yemek yarışmasına katılan yarışmacıların oluşturduğu stantları gezdi ve dereceye giren yarışmacıları tebrik etti.

Festival alanına kadar kortej yürüyüşü ile devam eden programda Vali Karadeniz ve beraberindeki heyet Kapalı Cuma Pazar Yeri’ne kurulan Pompeiopolis 2017 Tarım, Orman, Hayvancılık Tarımsal Gıda Fuarını ziyaret etti. Burada Milletvekillileri; Murat Demir ve Metin Çelik ile birlikte traktöre binen Vali Karadeniz fuarın Kastamonu ve ülkeye hayırlı olması temennilerini iletti.

Cumhuriyet Meydanı Festival Alanı’nda devam eden festival programı ise protokol konuşmaları ile başladı.

Vali Karadeniz festivalin önemine ilişkin yapmış olduğu konuşmasında; “Taşköprü 4 günlük bir bayrama bugün başlıyor. Aslında yaz mevsimleri bizim kültürümüzde festivalleri ile canlanır, hayata canlılık verir ve bu şekilde kışa hazırlık yapan bir millerin evlatlarıyız. Bizim geleneklerimizde festival adıyla şenlikler geçmişten beri vardır ve devam etmektedir. Kastamonu bu kültürü ziyadesi ile taşıyarak ileri götüren kadim bir millet olduğunu buradaki festivalleri ile göstermektedir.

Özellikle tarım fuarıyla bunun bütünleşmiş olması festivalin kıymetine kıymet katmıştır. Yine hem Kastamonumuzun hem de Taşköprü’nün coğrafi işaret almış iki ürününden birisi olan sarımsağın adına yapılıyor olması da festivale ayrı bir önem vermektedir. ” ifadelerini kullandı.

Taşköprü Halk Eğitim Merkezi, Meksika, Romanya,K.K.T.C., Kırgızistan ve Gürcistan Halk oyunları ekibinin  gösterileri ile devam eden program,  Taşköprü Belediye Başkanı Arslan’ın protokol üyelerine plaket takdimi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Belediyesi’den Üreticilere Hububat Sellektör DesteğiÖnceki Haber

Büyükşehir Belediyesi’den Üreticilere Hu...

Fındık Üreticisi TMO'nun Verdiği 10.50 Lira Fiyatı BeğenmediSonraki Haber

Fındık Üreticisi TMO'nun Verdiği 10.50 L...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar