Şekerbank

Tarıma Dayalı Sanayi Hızla Gelişiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarıma Dayalı Sanayi Hızla Gelişiyor
Karamana yapılan en büyük yabancı yatırım olan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Slava süt ve süt ürünleri tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Tofidass

Karamana yapılan en büyük yabancı yatırım olan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Slava süt ve süt ürünleri tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Organize sanayi bölgesinde hizmet verecek olan tesislerin açılışına Vali Murat Koca, Tarım Bakanlığı Müsteşar V. Nihat Pakdil, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, TeraFood Yönetim kurulu üyeleri, sanayici ve işadamları katıldı.

Ukrayna merkezli Terra Food grubunun Karamanda kurduğu fabrikanın açılış töreni iki ülke marşının okunmasıyla başladı. Bozkır kaşık oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Slava Süt ve Süt Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Hayri Kundakçı tesis hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Protokol konuşmalarıyla devam eden programın ardından Vali Murat Koca ve protokol üyelerinin katılımıyla kurdela kesimi yapılarak Karaman ve ülkemiz için hayırlı olması dilekleriyle tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Vali Koca ve protokol üyeleri Karaman ekonomisi ve ülke ekonomisine de büyük katkı yapması beklenen slava süt tesislerinde incelemelerde bulunarak Genel Müdür Mustafa Hayri Kundakçı’dan tesis hakkında bilgiler aldı.

Günlük 1000 ton çiğ süt üretimi yapacak olan fabrika tam kapasiteyle çalışmaya başladığında 390 kişilik bir istihdam olanağı da sağlayacak. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan fabrikada ilk etapta süt tozu, krema ve tereyağı üretileceği, üretimi yapılan süt tozu ve kremanın da Karaman’da üretilen çikolata, bisküvi ve dondurma tesislerince kullanılacağı ifade edildi. Tesislerde daha sonra üretilecek olan ürünlerle birlikte ihracaat noktasında hedef pazarların Irak, Ürdün, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkeleri olduğu ve ilerleyen dönemlerde üretim noktasında şu an Türkiye piyasasında olmayan ürünlerin de tüketicilere sunulacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'İthal gül yerine yerli karanfil alın' çağrısıÖnceki Haber

'İthal gül yerine yerli karanfil alın' ç...

Bakan Çelik '7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın ödüllerini verdiSonraki Haber

Bakan Çelik '7. Tarım ve İnsan Fotoğraf...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar