Şekerbank

Tarım Arazileri Ranta Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Arazileri Ranta Açıldı
Tofidass

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir’i de yakından ilgilendiren; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması Ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte gittiği değişikliği sosyal medya hesabından duyurdu.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde; Eskişehir’e kurulması planlanan termik santralin üzerine yerleşeceği toprakların tarım dışı kullanıma açılması için İl Toprak Koruma Kurulu toplanmış ve yapılan oylamada nitelikli çoğunluk sağlanamamıştı. Bu olumlu gelişme sonrası sevinen Eskişehir halkı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yönetmelik değişikliği ile şok yaşadı. CHP’li vekil Cemal Okan Yüksel olayı şöyle duyurdu: “Arkadaşlar toplanın, mevzu var! Elindeki güç ile deliye dönen AKP’nin her türlü toplumsal ve siyasal muhalefet karşısında sessiz ve sinsice yaptığı yönetmelik değişikliği ile rant işlerini nasıl yoluna koyduğunu Eskişehir’den vahim bir örnekle anlatacağım.”

Bölgenin termik santral yapımına açılması için, 2 Ocak 2018’de toplanan Eskişehir İl Toprak Koruma Kurulunda gerekli olan üçte ikilik oy çoğunluğun sağlanamamasıyla termik santral projesine, hukuki olarak, geçit verilmediğini aktaran Yüksel; Eskişehir Valiliği’nin, hiçbir hukuki dayanağı olmamasına karşın, oy çokluğu ile kabul edilmiştir yönünde karar dağıttığını belirtti. Sonrasında ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ansızın yönetmeliği değiştirerek “en az üçte iki çoğunluk” şartını; “beşte üç” olarak güncellediğini belirten Yüksel; “AKP, yine, fiili durumu hukuki duruma uydurdu” dedi.

Yüksel yaptığı açıklamada; “Toprak Koruma Kurulu yönetmeliğinde gidilen bu değişiklik, tarım alanlarını korumasız ve çaresiz bırakacak, yağmalanmasını kolaylaştıracaktır. AKP’nin rant ve talan merkezli ‘yerli-milli’ tarım politikalarının son örneği işte budur! Asıl işi tarım arazilerini korumak olan Toprak Koruma Kurulu, rant elde etmenin bir aracı haline gelmiştir. Hani hep diyorsunuz ya, AKP’nin bunca talanına ses çıkaran bir tane bürokrat, bir tane yetkili yok mu diye. Var… Ama AKP, söz konusu rant ve talan olunca hiçbir engel tanımıyor. Bizler, her şeye rağmen, Eskişehir’de verdiğimiz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kente zarar vermek isteyenler, karşısında sadece biz siyasileri değil; Eskişehir’e değer katan halkını da bulacaklar. İşte sizlere AKP’nin rant politikalarına temel aldığı sinsi stratejilerden sadece bir tanesi. Onlar için ne çevre ne de insan… Varsa yoksa para, para, para…” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu görüntü ağustos değil ocaktan! Görenleri şaşkına çevirdi, resmen kurudu...Önceki Haber

Bu görüntü ağustos değil ocaktan! Görenl...

Tarımsal Destekleme Primleri Neden Ödenmiyor?Sonraki Haber

Tarımsal Destekleme Primleri Neden Ödenm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar