Şekerbank

Tarihe tanıklık eden koleksiyon

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihe tanıklık eden koleksiyon
İngiliz üretici Paul Rackham geçtiğimiz Eylül ayında satışa çıkardığı eski traktör koleksiyonundan 1,5 milyon pound kazandı. Eşine zor rastlanan parçaların olduğu bu renkli koleksiyon aynı zamanda tarihe tanıklık ediyor.
Tofidass

İngiliz üretici Paul Rackham dünyanın en heyecan verici koleksiyonlarından birini oluşturdu ve her biri farklı döneme ait 230 eski traktör biriktirdi. Bir eşi daha olmayan parçaların da yer aldığı koleksiyon traktör tutkunlarını cezbediyor.

25 yıllık tutkunun ürünü

79 yaşında Rackham dünyayı dolaşmaya ve bulduğu eski traktörleri toplamaya 25 yıl önce başlıyor. Koleksiyondaki traktörlerin en eskisi 1916, en moderni ise 1970 yılına ait. Rackham’ın tahıl ambarında sergilenen koleksiyonda John Deere, Ford, Allis Chamers, Field Marshall gibi ünlü markaların yanı sıra bir eşi daha olmayan çok özel parçalar da yer alıyor.

Birinci Dünya Savaşı’nı gören traktör

Bunlardan biri ABD yapımı askeri traktör Holt 75. İngiltere’nin Birinci Dünya Savaşı’nda ABD’den satın aldığı Holt 75’in yaşayan tek örneği Rackman’ın koleksiyonunda mevcut. 1917 model Ford’lardan 1930’ların paletli Cat traktörlerine kadar tüm parçalar adeta tarihe tanıklık ediyor.

1,5 milyon pound değerinde

Ancak Rackham ailesinin eski traktörlere olan paylaşamadığını hissederek ve yeni girişimlere yoğunlaşmak için koleksiyonunu satış çıkarmaya karar verdi. Geçtiğimiz Eylül aynıda 1700’den fazla kişinin katıldığı açık arttırmada koleksiyona toplam 1,5 milyon pound (6,3 milyon TL) değer biçildi.

Yeni koleksiyon yolda

Rackham şimdi ise koleksiyonunun devamı niteliğinde olan traktör ve biçerdöverleri tarım makinesi meraklılarının beğenesine sunmayı planlıyor. Bu koleksiyonda dünyaca ünlü Massey Ferguson markasının eski modelleri ve markaya adını veren İngiliz mühendis Harry Ferguson’un Henry Ford ve David Brown’la birlikte geliştirdiği makineler yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adalar’ın dibi ağlarla kaplıÖnceki Haber

Adalar’ın dibi ağlarla kaplı

Erbaa’da 93 Kiloluk Yayın YakalandıSonraki Haber

Erbaa’da 93 Kiloluk Yayın Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar