Şekerbank

SPK: Çiftlik Bank bir dolandırıcılık sistemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SPK: Çiftlik Bank bir dolandırıcılık sistemi
Tofidass

SPK, Tarım Bakanlığı'nın talebi üzerine, binlerce kişinin üye olduğu saadet zinciri Çiftlik Bank'ı 3 hafta önce incelemeye aldı. Ponzi Game adı verilen bir dolandırıcılık sistemi olduğu belirlendi. SABAH'ın gündeme getirdiği Çiftlik Bank haberi ses getirdi. Siteye üyelik sistemi üzerinden yürüyen ve sanal bir saadet zinciri olan oyunun 3 hafta önce Tarım Bakanlığı'nın talebi üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından da incelendiği öğrenildi.

SPK yetkilileri, yaptıkları inceleme sonucunda bunun 'Ponzi Game' (Ponzi oyunu) adı verilen bir dolandırıcılık sistemi olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Araştırma raporunu ilgili birimlere ulaştırdıklarını aktaran yetkililer, "Bu durum mevzuattaki boşluk nedeniyle SPK'nın müdahale alanına girmiyor. Ancak savcılık ya da Emniyet Genel Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği konuya müdahil olabilir" dedi.

ZORLUK ÇIKARDILAR
Öte yandan, Türkiye'den yaklaşık 300 bin kişinin üye olup para yatırdığı sistemden ayrılmak isteyenlerin paralarını almakta güçlük çektiği öğrenildi. Haberin ardından SABAH'ın telefonları kilitlenirken, yatırdıkları parayı geri almak için başvuru yapan üyeler, Fame Gametarafından türlü zorluklarla karşılaştıklarını ifade etti. Fame Game'in, iade talebinde bulunan üyelerden noterden ihtarname istediği belirtildi. Bir çok üyenin telefonlarına ise cevap verilmediği öğrenildi.

PONZİ OYUNUNDA BATIŞ KAÇINILMAZ

Ponzi oyunu, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı bir döngü. Tarihte tanımı ilk kez ABD'de kullanılan Ponzi oyununda genelde yeni yatırımcıları çekmek için anormal yüksek kısa dönemli geri dönüşler teklif edilir. Oyunun sonu olmadığını keşfedenlerle birlikte katılımcıların sayısı hızla düşüyor ve oyun çöküyor. Böylece sisteme yatırılan paralar da batıyor.

ÇİFTLİK BANK: HER ŞEY YASAL

Konuyla ilgili olarak Çiftlik Bank tarafından da bir açıklama geldi. "Firmamız haberde anılan yasa dışı hiçbir organizasyona benzemediği gibi tüm yatırımları gerçek bir yasal ticari organizasyondur" diyen şirket yetkilileri yüzde 40'a varan kazancın kaynağına ilişkin olarak ise, "Yıl sonuna kadar 150'yi bulacak şarküterilerimizde yer alan ürünler Çiftlik Bank markası ile kendi üretimlerimizden oluşmaktadır" cevabını verdi.

Şirket, KKTC merkezli bir şirket kurmanın, Türk vergi kanunlarına göre bir suç unsuru olmadığını ileri sürdü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayvan Islahında Çalışacak Proje Teknik Elemanı AlınacakÖnceki Haber

Hayvan Islahında Çalışacak Proje Teknik...

Bakan Fakıbaba: 3 Yıl Sonra Et İthal EtmeyeceğizSonraki Haber

Bakan Fakıbaba: 3 Yıl Sonra Et İthal Etm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar