Şekerbank

Serbest Piyasada Fındık 12.50- 13.50 TL Arasında İşlem Görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Serbest Piyasada Fındık 12.50- 13.50 TL Arasında İşlem Görüyor
Tofidass

ORDU Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındık mevsiminin kent ekonomisini canlandırdığını belirterek, "Fındık mevsimi bu yıl da bölgemizde oldukça bereketli geçti. Rekoltenin düşük olmasına rağmen özellikle gurbetten gelen çiftçilerimizin şehrimizin ekonomisine büyük katkısı oldu" dedi.

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, bu sezon fındık rekoltesinin geçen yıla göre düşük olmasına rağmen, kentte yine de ekonomik canlılık görüldüğünü söyledi. Uğur Cörüt, fındık hasadını Ordu'da geçiren başka yerden gelen çiftçilerin aynı zamanda yaz tatilini de kentte değerlendirdiğini, bunun da kent ekonomisine çok olumlu katkı sağladığını vurguladı. Cörüt, şöyle dedi:

"Geçen sezon rekolte yüksek olması nedeniyle özellikle gurbetçilerimiz şehre akın etti. Bu yıl 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar her ne kadar ekonomimizi etkilemiş olsa da, özellikle gurbetçi çiftçilerimiz yine memleketlerine gelip alışverişlerini yaptı, fındığını topladı. Okulların açılmasıyla birlikte gurbetçilerimiz dönmeye başlayacak. Halen yüksek kesimlerde harmanda fındığını kurutmaya çalışan üreticilerimiz var. Gurbetçilerimizin alışveriş yapması şehirde ekonomiye ciddi katkıda sağlıyor. Örneğin 500 nüfusu olan köylerimizde fındık mevsiminde nüfusun 5 binlere kadar çıktığını görüyoruz. Buraya gelenler hem alışveriş yapıyor, hem para harcıyor, hem de tatilini yaparak geriye dönüyorlar. Fındık ve fındık mevsimi Ordu'ya her yıl büyük kazanç sağlıyor."

Fındık rekoltesinin düşük olduğunu buna rağmen sezonun yine de iyi geçtiğini belirten Cörüt şunları söyledi: 

"Fındık mevsimi bölgemizde devam ediyor. Hasat bitti. ancak yüksek kesimlerde halen harmanda fındığını kurutanlar var. Özellikle gurbetçi çiftçilerimizin bir bölümü halen memleketlerinden dönmedi. Hasadın peşinden bahçelerinin temizliğini yaparak, ağaçlarda gençleştirme yapıyor. Fındığın kabuğunu gübre, bahçede kesilen ağaçlardan odunlarını da kışlık yakacak olarak hazırlıyor. Okulların açılmasıyla birlikte hem yurt içi hem de yurt dışından gurbetçilerimizin geri dönmesi hız kazanacak. Bu yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bir süre memur izinleri de kaldırılmıştı. Daha sonradan bu izinler normale döndü ve memur çiftçilerimizde hasadın sonlarına doğru memleketlerine geldiler. Geçmiş yıllara da baktığımızda rekolte düşük olsa bile fındık sezonu her yıl bereketli geçiyor. Ordu'nun geçim kaynağı fındıktan. Patozcusundan katırcısına kadar, arabacısından hasatta çalışan işçisine kadar herkes fındıktan ekmek yiyor." 

Öte yandan Ordu'da serbest piyasada fındık 12.50- 13.50 TL arasında işlem görüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticinin Alternatif Bitkisi Şeker OtuÖnceki Haber

Üreticinin Alternatif Bitkisi Şeker Otu

Baharatçılar bu yıl rekor kırdıSonraki Haber

Baharatçılar bu yıl rekor kırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar