Şekerbank

Organik Arıcılık Yapanlara Arıotu (Faselya) Tohumu Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Arıcılık Yapanlara Arıotu (Faselya) Tohumu Dağıtıldı
Tofidass

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Tarım Bakanlığı tarafından finanse edilen Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Organik Arıcılık yapan arıcı çiftçilere Faselya (arıotu) tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Adıyaman'da organik arıcılığa geçiş sağlamaya yönelik üç proje ile arıcılar organik arıcılığa geçirilmektedir. Arıotu ile arıcıların ilkbahar döneminde çiçeğin ve balözünün az olduğu ve arıcıların zorunlu olarak ilave besleme yapmak zorunda kaldıkları dönemde doğal olarak çiçekten faydalanmaları sağlanacak. Arıcıların bu ihtiyacını karşılamak için Bakanlıkca finanse edilen ve İl Müdürlüğünce yürütülen "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında 1000 kg Faselya (arıotu) tohumu alınarak Merkez, Kahta, Çelikhan ve Sincik İlçelerinde faaliyet gösteren organik arıcılık yapan çiftçilere dağıtıltı.

İl Müdürü Adil ALAN arıotu dağıtımında yaptığı konuşmada; "İlimizde badem yetiştirme alanı 40.000 dönüme ulaştı, arıcılık ise yılda 10 bin kovan dağıtılarak destekleniyor. Geçen yıl 500 kg Faselya (arıotu) dağıttık. Bu yıl ise 1 ton dağıtılacak. Organik arıcılar ilkbahar döneminde faselya (arıotu) sayesinde ilave besleme yapmalarına gerek kalmadan arıların polen ve nektar ihtiyaçları karşılanacaktır. İlimizin florasının yetersiz olmasından dolayı bu tür destekler çeşitlilik sağlanarak ve artarak devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın ziyaretlerinde İlimize Sert Çekirdekli Meyve Araştırma Enstitüsü açılacağı müjdelendi. Bunun içerisinde Arıcılık Bölümü de olacak. Burada istihdam edilen  uzman personellerle Adıyaman ve Güneydoğu İlleri arıcılığına katkılar sağlanacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tokat’ta 800 dekarlık modern bağ tesisi kurulduÖnceki Haber

Tokat’ta 800 dekarlık modern bağ tesisi...

Dağ Ceylanları: Yaşamak İçin Sınırları KaldırdılarSonraki Haber

Dağ Ceylanları: Yaşamak İçin Sınırları K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar