Şekerbank

Oğlaklı'da Tarım ve Teknolojileri Günü..!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oğlaklı'da Tarım ve Teknolojileri Günü..!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Eldivan İlçe Müdürlüğü Koordinasyonunda Ülkesel düzeyde Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla yapılan “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında düzenlenen Tarım ve Teknoloji günü Eldivan İlçesi Oğlaklı köyünde gerçekleştirilmiştir.
Tofidass
Düzenlenen tarla gününe Çankırı Vali Yardımcısı Fatih YILMAZ, Eldivan Kaymakamı Sinan İNALTEKİN, İl Müdür Vekili Halil TEKİN, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin GÖKÇER, Ziraat Odası Başkan Vekili Nejat GAMZELİ, İlçe Müdür Vekili Ahmet PALAZ, İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri İl ve İlçe halkı katılmışlardır.
 
Açılış konuşmasını Oğlaklı Muhtarı Orhan GÜMÜŞ yaparak; “Oğlaklı köyümüzde düzenlenen tarla günümüze katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi. 
 
Daha sonra Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil TEKİN; “Ülkemizin yıllık buğday ihtiyacı yaklaşık olarak 18 milyon tondur. Bakanlığımızın verilerine göre 2015 yılında 20 milyon ton buğday üretimi tahmin edilmektedir. Buğday üretiminde kendi ihtiyacını karşılayan ülkelerden biriyiz. Ancak üretilen buğdayın miktarı kadar kalitesi de önem arz etmektedir. Üretimde kalitenin düşmesi sanayide kaliteli buğday açığını ortaya çıkarmaktadır. Bu da buğday ithalatını zorunlu kılmaktadır. Birim alandan alınacak verimi ve kaliteyi artırmak için Bakanlık olarak çeşit ve yetiştirme konularındaki yenilikleri çeşitli eğitim çalışmalarıyla üreticilerimize iletmekte,  hem de özel sektörle ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Bölgeye iyi adapte olan yeni buğday ve arpa çeşitlerinin ekimin yaygınlaşmasıyla, birim alaandan alınan verim ve ürün kalitesinde, önemli artışlar beklenmektedir. Sağlıklı ve güvenilir gıda üretimini temin etmek amacıyla Bakanlık olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
 
Bu kapsamda burada da yeni bir çalışma olan buğday ve arpada anıza doğrudan ekim, minimum toprak işleme yaparak sonuçlarını görmek için toplandık. Böylece toprak ve su erozyonunu, su ve nem kaybını önlemiş oluyoruz. Azaltılmış toprak işleme ile topraktaki nemi muhafaza etmiş oluyoruz. 
 
Müdürlüğümüzce; Ülkesel düzeyde Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" Projesi kapsamında Eldivan İlçesi Oğlaklı Köyünde İlçe Tarım Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca Hububat ta çeşit verim demonstrasyonu kapsamında toplam 19 çeşit lokasyonda çalışılmış olup, Bu çeşitlerden 9 tanesi anıza doğrudan ekim yapılmıştır.  10 çeşit te ise nadas alanlarına ekim yapılmıştır.
 
Ayrıca, Tarım ve Teknoloji gününün hazırlanmasında emeği geçen herkese, özellikle buraya gelerek katkı sağlayan tüm firmalara ve İlçe Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, etkinliğin hayırlı ve yararlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile tüm çiftçilerimize de bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyor, tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.”dedi.
 
Daha sonra çeşit ekim parselleri ve stantlar gezildi. Traktörlerle tarlada uygulama yapıldı. Demontrasyon alanlarının biçerdöverlerle biçiminden sonra davetlilere ikramda bulunularak Tarım ve Teknoloji günü proğramı sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ANKARA’DA TARIMSAL SANAYİYE 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAKÖnceki Haber

ANKARA’DA TARIMSAL SANAYİYE 15 MİLYON Lİ...

Çanakkale Göletlerinde Balıklandırma Çalışması YapıldıSonraki Haber

Çanakkale Göletlerinde Balıklandırma Çal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar