Şekerbank

ANKARA’DA TARIMSAL SANAYİYE 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANKARA’DA TARIMSAL SANAYİYE 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK
0
Tofidass

Kırsa​l Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi 10. Etap kapsamında, Ankara'da 16 yatırımcı hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı.

Proje kapsamında Ankara'da tarımsal sanayiye yaklaşık 14.715.000 TL'lik yatırım yapılırken, Bakanlığımızca 7.357.000 TL hibe verilecek.

Proje kapsamında hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan firma temsilcileriyle Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Veysal ÇETİN'in de katılımıyla İl Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda programdan yararlanmaya hak kazanan yatırımcıların yapması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Veysal ÇETİN, İl Müdürlüğü olarak Ankara'da tarımsal yatırımların artması, dolayısıyla istihdamın artırılmasına büyük önem verdiklerini ve bu amaçla projelerin kabulü konusunda yoğun çaba harcadıklarını belirterek, projesi kabul edilen tüm proje sahipleriyle hibe sözleşmesi imzalamayı hedeflediklerini söyledi.

Hibe sözleşmelerinin 20 gün içerisinde imzalanması gerektiğini, aksi takdirde yatırımcıların haklarını kaybedeceğini hatırlatan ÇETİN, yatırımcılardan süreyi de dikkate alarak hibe sözleşmesi imzalamak için hızlı hareket etmelerini istedi.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi kapsamında ilimizde, yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera ve alternatif enerji üretim tesisleri konularında yapılacak yatırımlar için Bakanlığımızca % 50 hibe desteği verilecek.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adıyaman Göletlerinde Balıklandırma Çalışmaları YapıldıÖnceki Haber

Adıyaman Göletlerinde Balıklandırma Çalı...

Oğlaklı'da Tarım ve Teknolojileri Günü..!Sonraki Haber

Oğlaklı'da Tarım ve Teknolojileri Günü.....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar