Şekerbank

Nohut Çeşitlerinde Demonstrasyon Çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nohut Çeşitlerinde Demonstrasyon Çalışmaları
Tofidass

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık ​İl MüdürlüğüNce 2016 yılının Birleşmiş Milletler Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi münasebetiyle Kayseri'de Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden getirtilen çakır ve akça nohut çeşitleri ve akman-98 Kuru Fasulye çeşitlerinde demonstrasyonlar kuruldu. Çakır Nohut çeşidi Kocasinan İlçesi Höbek Mahallesinde, Akça Nohut çeşiti Tomarza İlçesi Gülveren Mahallesinde, Akman-98 Kuru Fasülye çeşiti Talas İlçesi Kamber Mahallesinde ektirildi.

İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Ahmet YENİKALAYCI ve Kocasinan İlçe Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Çiğdem KİPER tarafında Kocasinan İlçesi Höbek Mahallesinde muhtar ve üretici Hasan ÖZKÖK'ün tarlasında kurulan nohut çeşit  demonstrasyonu kontrolü yapıldı. Kontrolde çeşitin gelişiminin iyi olduğu gözlenerek üreticiden  uygulamalar hakkında bilgi alındı. Çeşitin gelişimi, genel durumu hakkında fikir ve düşünceleri soruldu. Yaygın olarak ekilen diğer çeşitlere göre olumlu ve olumsuz yönleri değerlendirildi.

Kontrol esnasında açıklama yapan Dr.Ahmet YENİKALAYCI, Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden getirdikleri akça ve çakır nohut çeşitlerinde Tomarza ve Kocasinan ilçelerinde demonstrasyon çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Kocasinan İlçesi Höbek mahallesinde çakır nohut çeşidinin verim, kalite ve bölgeye uygunluğunun tespiti amacıyla gerçekleştirdikleri demonstrasyon çalışmasının olumlu sonuçlar verdiğini belirten YENİKALAYCI, bu çeşidin makinalı tarıma da uygun olduğunu belirtti.

Höbek mahallesi muhtarı ve üretici Hasan ÖZKÖK, çakır nohut çeşidinde 3 dekar alanda yaptıkları demonstrasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek, azkan nohut çeşidi yetiştiriciliği yaptığını ve  çakırın azkan çeşidine rakip olabileceğini ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonu Göletleri BalıklandırıldıÖnceki Haber

Kastamonu Göletleri Balıklandırıldı

KKYDP Genç Çiftçi Projelerinde Kazanan Yedek Liste Değerlendirme Sonuçları AçıklandıSonraki Haber

KKYDP Genç Çiftçi Projelerinde Kazanan Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar