Şekerbank

Kastamonu Göletleri Balıklandırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kastamonu Göletleri Balıklandırıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarafından yürütülen 2016 yılı balıklandırma faaliyetleri kapsamında; İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından, Kastamonu Merkez, Devrekani, Taşköprü ve Tosya İlçelerinde bulunan çeşitli göletlere yavru balık bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve  baskı altında  olan su ürünleri türlerinin desteklenmesi, farklı nedenlerle  zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla, 2016 yılında uygulamaya konulan “Su Kaynaklarının  Balıklandırılması  Projesi”  kapsamında üretim faaliyetleri gerçekleştirilen sazan balığı yavrularından, Kastamonu'da bulunan 4 gölete 90.000 adet yavru balık bırakıldı.

Balık dağıtımı esnasında kısa bir açıklama yapan İl Müdürü Osman YAMAN; "Baraj ve göletlere bırakılan bu yavru balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerekmektedir. Bu nedenle amatör avcılık yapan vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı bir şekilde avcılık yapması gerekmekte olup, bu balıklara en az bir defa üreme şansı tanımalıyız. Doğal olarak üreyen 1 kg ağırlığındaki bir sazan balığı, yılda 200-300 bin yumurta bırakmaktadır. Kastamonu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak özellikle balıkların avlanma dönemi, boyu ve yöntemi hakkında çiftçilerimizle hassasiyetle çalışıyoruz. İl Müdürlüğümüzce baraj ve göletlerde sık sık denetimler yapılmaktadır. Avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Burada önemli olan balık stoklarının sürdürülmesidir." dedi.

Proje ile gelecek yıllarda su kaynaklarımıza; yayın, kalkan, alabalık, sazan, şabut, kerevit ve mersin balığı başta olmak üzere  yeni türlerin üretilip  bırakılması hedeflenmiştir.

Kastamonu'da balıklandırma faaliyetleri kapsamında, 2013 yılında 30.000 adet, 2014 yılında 210.000 adet, 2015 yılında 119.000 adet aynalı ve pullu sazan balığı göletlere bırakılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dulkadiroğlu İlçesinde 17 Genç Çiftçiye 30 Bin Lira Hibe DesteğiÖnceki Haber

Dulkadiroğlu İlçesinde 17 Genç Çiftçiye...

Nohut Çeşitlerinde Demonstrasyon ÇalışmalarıSonraki Haber

Nohut Çeşitlerinde Demonstrasyon Çalışma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar